22 Haziran 2015 Pazartesi

Cilt Bakımında A Vitamini Faydaları


Siz değerli okurlar için A Vitamini faydaları hakkında bir yazı hazırladım. A vitamini nedir , a vitaminiyle cilt bakımı , faydaları nelerdir , sivilcelere ve çatlaklara faydaları nelerdir sorularıyla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim. 

A Vitamini ve Cilt Bakımı



Cildimiz çevresel etkilere ve bunun yaratığı kirliliğe, güneşin UV ışınlarından etkilenmektedir. Bazı vitaminler epidermis ve dermisin günlük fonksiyonlarını düzenlemek için önemli olan bazı vitaminler topikal uygulamalar yoluyla derinin UV ile indüklenen hasardan korunmasına yardımcı olmaktadır.

A vitamini cildi bu zarar veren koşullardan korur ve bu olumsuzlukların meydana getirdiği etkilerin giderilmesini yönelik çalışır.Vücudumuzda büyük oranda karaciğerde var olan A vitaminin yetersizliği veya fazla tüketilmesi ciltte kuruluk, pütürlük gibi sorunlara yol açabilir. Retinoid adında ki sentetik a vitamini bileşikleri cilde direkt sürülerek akne, kırışıklık veya güneşe fazla maruz kalmaktan kaynaklanan cilt hasarları tedavisinde kullanılmaktadır. Cilt bakım kozmetiklerinin içerisinde sık sık a vitaminin adını görürüz, peki a vitamininin faydaları nelerdir. A vitamini ciltteki kolejen ve elastin dokularının etkinliğini artırarak ayrıca cilt yenilenmesine de katkı sağlar.