15 Ocak 2015 Perşembe

Hangi Bitkiler Ülsere İyi Gelir

Editörlerimiz sizler için ülser nedir, ülsere iyi gelen bitkiler nelerdir, midenin dostu bitkiler hangileridir sorularını araştırdı ve bu konuda ki araştırmaların ötesinde daha kapsamlı bir yazı oluşturduk.

Ülser Nedir? 


En başta ülser isminin kendisinden bahsedelim. Ülser, genel olarak yara kelimesine tekabül eder. Sindirim sistemimizi meydana getiren yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve bağırsaklarda meydana gelen yaralara verilen addır. Derideki yaralara da ülser diyebiliriz.




Fakat burada bahsedilen sindirim kanalındaki ülserlerden bahsedilecektir. Bir de yine sindirim kanalında görülebilen ve sadece mukozanın yüzey kısmını ilgilendiren erozyonlar vardır ki, bunlar kısa zamanda ve iz bırakmadan iyileşirler.

Mide Ülseri Belirtileri 




Mide ülseri başlangıcında mide ekşimesi ve ağırlık hissi yaratır. Bu rahatsızlıktan dolayı hastanın ağzına, sık sık ekşi su gelir midesinden. Tat alma duyusu gittikçe körelir, dil paslıdır, hastanın rengi solgundur. Karnın üst kısmına bastırılınca, acıma hissedilir. Bu belirtiler yaşandıktan sonra; en kısa zamanda tedaviye geçilmezse; yemeklerden 2-3 saat sonra sırta doğru yayılan şiddetli mide ağrıları oluşur. Baş dönmesi ve terleme de bu belirtilere ek olarak yaşanır. Bu devrede, kusma ile bir miktar kan da görülebilir. Bazı kimselerin büyük abdestleri katran gibi yaparlar. Bu işaretler, ülserin ilerlemiş olduğuna tekabül eder.


Mide Ülseri Ağrıları



Mide ülseri, diğer zamanlara göre ilk bahar ve son bahar aylarında, çok rahatsız edici haldedir. Ağrı ve kanamalar artar aynı zamanda tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.

Ülsere İyi Gelen Bitkiler Nelerdir ?


Ülser ve mide kanseri, Ebegümeci, ısırgan otu ve aynısefa bitkileri, bu hastalıklara şifa olması için doğadan bize özel yardımcılardır diyebiliriz. Bu rahatsızlıklardan şikayetçiyseniz ve doğal bir takviye istiyorsak tek yapmamız gereken bu şifalı bitkileri sıklıkla tüketmek. 


Mideye iyi gelen ve mide dostu bitkiler yaşanan mide rahatsızlıklarında, tıbbi tedavinin yanı sıra şifalı bitkiler de oldukça faydalı oluyor. Isırgan otu, aynı safa ve ebegümeci; en etkilileri olarak sayılabilir. 


Mide rahatsızlıkları; mide asidi, mide basıncı, mide büyümesi, mide kanaması, mide kanseri, mide krampları, gastrit (mide mukoza iltihabı), mide şişkinliği, mide ülseri, mide yanması, mide zayıflığı gibi çeşitlilikler gösteriyor. Bundan dolayı tedavilerin de mide rahatsızlığının teşhisi konulduktan sonra uygun şekilde uygulanması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder