13 Ocak 2015 Salı

Kırmızı Biberin Faydaları

Siz okurlarımız için kırmızı biber, kırmızı biberin faydaları hakkında bir makale oluşturdum. Kırmızı biber neredeyse her yemeğimize lezzet katan bir çeşnidir. Biz de sizler için günlük hayatımız da bu kadar çok kullandığımız kırmızı biber baharatının faydalarını sizlere ayrıntılı olarak aktarmak muradındayım. İyi okumalar dileriz.




Kırmızı Biber



Kırmızı biber sıcağı ve bol güneşi sever. 50 ye yakın çeşidi yetiştirilir. Tüm baharat türleri gibi kırmızı biber de kuru topraklarda daha iyi yetişir. Boyu 60 cm ye kadar boylanabilir, kazık köklü, 1 yıllık bir bitkidir. Yapraklarının büyük bölümü geniş mızrak biçimli, az bir bölümü de elips biçimli sivri uçludur. Üstleri yeşil - koyu yeşil, altları ise açık yeşildir.Olgunlaşarak kızarmış Yıllık biber (Capsicum annuum)’in kurutularak toz haline getirilmiş halidir şeklinde kaba bir tanım yanlış olmaz. Kendine has çok hafif bir kokusu vardır. Tadı acı ve yakıcıdır. Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan C vitamini deposu kırmızıbiber, P ve K vitaminlerini ayrıca kalsiyum ve magnezyum mineralleri de kırmızı biberin içinde vardır.

Kırmızı Biberin Faydaları Nelerdir ?

  • Beta karoten ve C vitaminini bolca içerisinde bulunduran kırmızıbiber, bağışıklık sistemini destekler. Bu sayede vücudun hastalıklara, özellikle de kolera gibi bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 
  • Hazmı kolaylaştırır ve iştah açar. 
  • İshali keser ve ayrıca idrar ve gaz söktürücü özelliği vardır . 
  • Kanserden korunmak için tüketmemiz gereken önemli bir besindir.
  • Ferahlatıcı ve solunum yollarını açıcı özelliği ile soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi solunum yolları rahatsızlıklarına ve öksürüğe iyi gelir. 
  • Romatizma, diş ve boğaz ağrılarını hafifletir. 
  • Sinirleri yatıştırır. 
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Vücutta yağ yakımını hızlandırmaktadır. 


Kırmızı Biberin Besin Değerleri Nelerdir? 


100 gram Kırmızı Biberin Besin Değerleri

Kalori (kcal)
39
Toplam yağ
0,4 g     
Kolesterol
0 mg     
Sodyum
9 mg     
Potasyum
322 mg
Karbonhidrat
9 g         
Diyet Lifi
1,5 g     
Şeker
5 g         
Protein
1,9 g     
A Vitamini         
952 IU
C Vitamini         
143,7 mg
Kalsiyum            
14 mg  
Demir
1 mg
B6 Vitamini
0,5 mg
Magnezyum     
23 mg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder