12 Ocak 2015 Pazartesi

Lahana Suyu Ülsere İyi Gelir Mi

Siz değerli okurlar için ülser nedir,lahana suyu ülsere iyi gelir mi ve lahana suyunun ülsere faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Konu hakkında beslenme uzmanlarına danışarak ve internet üzerinden elde ettiğim verilerle bir yazı hazırladım. Keyifli okumalar.

Lahana Suyu Ülsere İyi Gelir mi 


Midenin iç kısmında oluşan yaralara ülser denir. Sinir bozukluğu, midede asit fazlalığı, zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği veya safra azlığı, kalp hastalıkları, sindirilmesi güç yiyeceklerin aşırı derecede kullanılması, haddinden fazla sigara, çay, kahve veya asit yapıcı meşrubat içmek veya bazı ilaçların uzun süre kullanılması mide ülserine yol açan etkenler arasındadır.

Lahana Suyunun Ülsere Faydaları 

Ülser, günümüzde oldukça fazla rastlanıyor. 7′ den 70′ e herkes ülser hastalığına yakalanabiliyor. Sık görülen bu hastalık dikkate alınıp tedavi edilmezse ileride bağırsak kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu hastalığı yenmede bitkilerinde rolü büyük. Ülser, zaman zaman ağırlaşır ve kişiye ciddi bir rahatsızlık verir. Hasta bu durumda kendini dinlenmeye bırakmalıdır. 

Çok fazla ağırlaştığı zaman da mutlaka hastaneye götürülüp gözetim altında tutulması gerekir. Hastanede gözetim altından tutulan hastaların birçoğuna kortizonlu tedavi uygulanmaktadır. Fakat bu ilacın kullanımı birçok kişide yan etki yaratmaktadır. Bu etkiler arasında kilo sorunu da yer alıyor. Hastalar bu nedenle kortizon kullanmayı reddeder. Kullanılan antibiyotiklerde hem faydalı hemde zararlı bakterileri yok etmesinden dolayı aslında pek tercih edilmemelidir.

Mide Ülserine Bitkisel Tedavi


İlaçlı tedaviyi tercih etmeyen hastalar bitkisel karışımları tercih edebilirler. Çörek otu, keten ve lahana suyu ülsere iyi gelen doğal çözümler arasındadır. Ayrıca kereviz suyu düzenli olarak içilmelidir. Diğer yandan mide ülserinde mide asitinden korunmak için buğdaya suyundan yararlanılabilir. Civanperçemi ve pelin otu'da mide ülserine karşı iyi gelmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder