13 Ocak 2015 Salı

Adam Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Sizler için Adam otu nedir, Adam otunun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde ettikleri bilgilerle hazırladığım makale de konunun ayrıntılarına değindim.İyi okumalar dileriz.

Adam Otu




Patlıcangiller familyasında incelenen adam otu; geniş yapraklı, fena kokulu bir bitkidir. Morumsu çiçekleri olan, toprak üstünde yapraklı, kazık köklü, geniş kahverengi renkli, bazen bir bazen üç parçalı köklere sahip, koyu yeşil yapraklı ve küçük kırmızı bir elma gibi meyveleri olan bir otsu bitkidir. Kökü, insan şekline benzer. Akdeniz ülkelerinde, yurdumuzda bilhassa Antalya çevresinde kaya dipleri, boş sahalar ve ekilmemiş tarlalarda yetişme alanları vardır. Ayrıca Ege ve Güney Anadolu’da da yetişmektedir. 

Adam Otunun Faydaları Nelerdir ?


Diğer adı da köpek otu olan adam otu, ülkemizde Antalya’da yetişen bir patlıcangildir. Mor çiçeklere ve geniş yapılı yapraklara sahip olan adam otunun kökü güzel bir koku salgılamaz. Aynı zamanda da insan şekline benzediği için de adam otu ismini almıştır.. Halsizliğe karşı birebirdir. Cinsel isteği arttıran adam otu aynı zamanda ağrı kesici özelliğe sahiptir. Spazmları çözer. Uyuşturucu etkisi vardır.


Adam Otunun Tüketimi



Adam otu zehirli olmasından kaynaklı tüketilmesi bir uzman yada doktor gözetimine tabi bir şekilde gerçekleştirilmelidir . Adam otu zehirlenmesi kendisini kullanıcıda nefes daralmalar ile başlatıp ölümle sonuçlanabilecek raddelere kadar götürebilmektedir, zehirlenmenin başlıca belirtileri, deri üzerinde kızarma, ağızda kuruluk hissi oluşturma, huzursuzlaşma, sürekli uyuma isteği ile birlikte halisnatif durumlara yol açmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder