14 Ocak 2015 Çarşamba

Melisa Çayı Sinirlere İyi Gelir mi


Melisa .ayı nedir , melisa çayının faydaları nelerdir sorularına gerçek anlamda eğildik ve elde ettiğimiz cevapları bir makale haline getirdik. Umarız sizin için faydalı bilgiler derlemişizdir. İyi okumalar.

Melisa Çayı  


Isırgan otunu andıran bir yapısı vardır Melisa bitkisinin, nane balsamı, mavi balsam, bal bitkisi, oğul otu ve tatlı balsam gibi bir çok isme sahip olmakla birlikte nanegiller familyasında incelenir.Akdeniz iklimine sahip ülkelerde park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.Akdeniz ülkeleri ve Kuzey Amerika, İspanya ve Doğu Avrupa ülkelerinde kültürü yapılır. Tedavi amaçlı kullanılmak üzere yetiştirilir.Yayıldığı ülkeler; Fransa, Bulgaristan, Almanya, Romanya’dır. Ülkemizde ise İstanbul, Bursa, Ege ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişmektedir. 3-5 metre yükseklikte soluk sarı veya beyazımtırak çiçekli,yaprakları ince ve yumuşak tüylü kenarları dişlidir şeklinde kabaca tariflenebilir.Yaprakları uzun olanları da vardır.Limon gibi kokan çok yıllık otsu bir bitkidir. Çiçeklerin tepe kısmı,yaprakları kurutularak kullanılır. Yağıda çıkarılır. Yapraklar çiçeklenmeden önce toplanır.Çünkü,kendine özgü limon kokusunun önemli bölümünü çiçek açtıktan sonra yitirir.İnce kıyılır. Gölgede kurutulur.Kokusu olmayan türleri tedavi amaçlı kullanılmaz. 

Melisa Çayının Faydaları Nelerdir ?


Melisa çayının ismini oldukça sık duyuyorsunuzdur. Mide rahatsızlığı, stres, baş ağrısı, iştahsızlık gibi hepimizin dönem dönem yaşadığı sorunlara karşı savaşan bir çaydır. Bunların yanı sıra sindirim sistemi ile ilgili yaşadığımız sorunlarda, mide spazmında, sinir sistemi ve kalp rahatsızlıklarında tansiyonu düzenleyici olarak, ağrı kesici ve rahatlatıcı olarak da başvuruluyor. Zekayı da artıran melisa bitkisi, mide ülserine olumlu etki ediyor, kaynatılıp suyu vücuda sürüldüğünde ter kokusunu ortadan kaldırıyor ve beyin damarlarını açtığı da bilinen faydaları arasında.


Melisa Çayının Sinir Sistemine Etkisi

Konu başlığımızdan doğru Melisa Çayı sinir sistemini de rahatlatmaktadır, dolayısıyla gün geçtikçe artan günlük yaşamın ritminde boğulmamak yada rahatlamak adına melisa bitkisini, çay formunda günlük tüketiminin sağladığı diğer faydalar da göz önüne alındığında oldukça isabetli bir tercih olacağı söylenebilir, bu isabetli tercihimizin nasıl hazırlandığına da değinerek yazımızı sonlamak ta oldukça isabetli bir tercih olacaktır.


Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?



Yarım litre kaynamış suyu ateş üzerinden alıp 10 gram kurutulmuş melisa atıp 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Hazırladığınız melisa çayından bir bardak içip geri kalanını buzdolabında 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz. Günlük olarak tüketilmesi tavsiye edilen olan 1.5 – 4 gram (1 ile 3 çay kaşığı arası) arası kurutulmuş melisadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder