13 Ocak 2015 Salı

Kebabenin Faydaları ve Karaciğere Etkisi

Siz okurlarımız için kebabe nedir, kebabenin faydaları nelerdir hakkında ayrıntılı bir çalışma gerçekleştirdim. Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Kebabe


Kebabenin ana vatanı Endonezya ve Çin’dir. 8-10 metre boylanabilen kebabe ,ancak budanarak yarı boyda tutulan odunsu ve boğumlu gövdeli ,tırmanıcı çok yıllık ve çalımsı bir bitkidir.Üçgensi yaprağı bulunur kebabenin.8-15 cm uzunluğunda başak meydana getirir. Hafif etli meyveleri,önce yeşil ardından kırmızı olgunlaşırken de sararır.


Bunlar karabiber tanelerinden biraz daha küçük 4-5 mm çapında buruşuk görünümlü taneciklerdir. İştah açıcı sindirim kolaylaştırıcı,mikrop öldürücü etkileri vardır. Hindistan eriği de denir. Kebabiye de bir ismi olan bu bitki, boyu 1- 1.5 m olan bir ağaç meyvesidir. İçeriğinde uçucu ve sabit yağ, piperin ve kebabe asidi mevcuttur.

Kebabenin Faydaları Nelerdir ?

Kebabenin İştah açıcı etkisi bulunur aynı zaman da mikropları öldürme özelliği bulunduğundan mide ve idrar yolu hastalıklarında etkilidir. Kebabenin bel soğukluğunu giderici etkisi bulunmaktadır. Prostattaki büyüme ve iltihaplanma sorununa da oldukça faydalıdır. Karaciğere faydalıdır. Kumları eritir. Ağız kokusunu önler ve ses kısıklığına iyi gelir. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır. Cinsel bölge organlarının iltihaplarında, idrar tutamamaya kronik nefrit ve ağrılı idrar yapmaya karşı etkilidir. 


Kebabe Otunun Kullanımı


Adam otunun tohumları bir litre suda kaynatılarak günde 2 3 bardak tüketilir. Ağız kokusu gidermek ve ses kısıklığı için ise ağızda çiğnenir yutulur.


Yazımızın sonuna gelirken belirtmek de fayda var ; genelde sağlık açısından değerlendirmeye tabi tuttuğumuz Kebabe otu günümüzde pek bilinmeyen bir baharattır. zengin sofralara oluşturmak amaçlıda kullanacağınız gibi Yemeklere tat vermek içinde kullanabilirsiniz. Sağlıklı günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder