8 Ocak 2015 Perşembe

Süt Dişlerindeki Çürükler Tedavi Edilmeli Mi?

Sizler için süt dişlerindeki çürüklerin tedavisinin önemi hakkında bir yazı oluşturdum.Süt dişleri nedir , süt dişlerinin çürümesi , süt dişleri çürümesinin tedavisi nasıl gerçekleşir sorularıyla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.

Süt Dişlerindeki Çürükler Tedavi Edilmeli Mi? 





Çocuklar da tedavi edilmeyen süt dişi çürükleri, ağrı, kötü koku, çiğneme zorluğu, beslenme bozukluğu ve çirkin görüntüye sebep olur. Bu dönemdeki tedavi edilmeyen diş bozuklukları, ileride diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerine (romatizmadan kalp rahatsızlıklarına kadar) sebep olabilecektir. Dolayısıyla süt dişlerindeki çürükler, "nasıl olsa yerine yenileri gelecek" gibi yanlış bir anlayışla tedavi edilmemektedir fakat mutlaka tedavi edilmelidir. Süt dişlerindeki çürükler ; ağrı ile çocuğun çok küçük yaşlarda tanışmasına ve gelecekte bazı fobileri olmasına neden olabilir . Ayrıca bu çürükler süt dişlerinin çok erken kaybına neden olabilir. Bundan kaynaklı diş hekimlerine düzenli kontrol önemlidir ve diş çürüklerini tedavi ettirmek , dolgu yaptırmak gerekmektedir. Aşağıda diş çürükleri nasıl geçer başlığı aslında sizlere  diş çürüklerinizi geçirmeniz de ve tedavinizde gereken yolu gösterecek önemine değinecektir. 

Diş Çürüğü Nasıl Geçer 

Diş çürüğü ilerleyen aşamalarda ciddi  tehlikelere neden olduğu gibi ciddi ağrılara da neden olmaktadır, dişteki madde kaybını telafi edebilmek ve dişteki çürüğün ilerleyişini durdurmak, yeni çürüklere önlemek adına ve estetik açıdan bozuklukların engellenmesi için dişlerde bazı restorasyonlar yapılabimektedir. Ama siz çürükleri engellemek için bazı adımlar atabilirsiniz; dişlerinizi düzenli fırçalamanız, diş ipi kullanmanız, şekerli gıdaları azaltmanız bitkisel gargaralar ile ağız bakterilerini öldürmeniz diş çürümesini engeller. Bunun dışında dişlerinizde çürükler varda aşağıdaki tedaviler uygulanmalıdır. 

Diş Çürükleri Tedavisi 





Diş çürüklerinde tedavi çürüğün geldiği aşamaya göre yapılmaktadır.  Dişte yeni başlamış olan bir çürük mine seviyesinde olur. Bunun ilerlemesi halinde çürük dentin seviyesine yaklaşır. Daha sonra dentin seviyesine, oradan diş siniri olan pulpaya yaklaşır. Çürük pulpaya indiğinde, dişte en fazla doku kaybı oluşmuş olur. Diş çürüklerinde seviyeye göre fissür örtücü, dolgu, kanal tedavisi uygulanabilir. Bunlar yeterli gelmediğinde, diş çekilerek diğer dişlerin bundan etkilenmesine engel olunur.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder