17 Ocak 2015 Cumartesi

Vanilya Cinsel Gücü Arttırır mı

Siz değerli okurlar için vanilya cinsel gücü arttırır mı konusunda bir yazı hazırladım. Makalemi vanilya nedir , vanilya bitkisi ne işe yarar , yararları nelerdir , cinsel gücü arttırır mı sorularıyla destekledim.İyi okumalar dilerim.

Vanilya Nedir?

Vanilya (Vanilla planifolia), Orchidaceae (salepgiller) ailesinden  birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitkidir.Vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antillerdir. Bitkinin yaprakları sapsız, yassı ve etlidir. Vanilyanın meyveleri 15–20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür.Güzel bir kokusu vardır ve bu kokuyu vanilyaya veren vanilindir. Diğer bileşiklerden piperonal yağ içeriğini oluşturur.


Vanilya aslen bir bağ bitkisidir. Vanilya ekolojik olarak Güney Amerika'nın kuzeydoğusunda Meksika’nın Atlantik okyanusuna bakan tarafında yetiştirilmiştir. Vanilya önceleri tapınaklarda koku vermek veya kötü ruhları uzak tutmak adına kullanılırdı. Sonradan Meksikalılar Vanilyayı içeceklerine tat vermek amacı ile kullanmaya başladılar.



Vanilya Bitkisi Nedir Ne İşe Yarar 



Doğal ortamında vanilya bitkisi Karayiplerden Ekvatorun Pasifik kıyılarına kadar kendisine yetişme alanı bulmuştur. Günümüzde ise Ekvatorun her iki tarafında yaklaşık 20 derecelik bir alanda yetiştirilebilmektedir. Dünya üzerinde yaklaşık 150 vanilya türü bulunmaktadır ancak Bourbon, Tahiti ve Hint Vanilyası ticari olarak ekimi yapılmaktadır.

Hoş kokusuyla tanıdığımız vanilya, bir tropikal bitkisidir ve yemişi de vanilya olarak adlandırılır. Yağ oranı oldukça az olan vanilya da kolesterol bulunmaz; fakat şeker oranı yüksektir. Bundan dolayı kalori değeri yüksek olan vanilyanın içerisinde kalsiyum, sodyum ve demir mineralleri mevcuttur.


Vanilyanın Yararları 


Sindirimi kolaylaştırması ve mide hastalıklarını iyileştirici etkisi vardır. Adet söktürücü özelliğinin yanı sıra, adet düzensizliği karşı iyi gelmektedir. Sinir sistemini olumlu yönde desteklemektedir. Öksürük, astım ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı olumlu sonuçlar verir. Hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Afrodizyak yani cinsel gücü artırıcı etkisi bulunmaktadır. Enerji verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder