8 Ocak 2015 Perşembe

Bebeklerde Ağız Bakımı

Sizler için bebek ağız bakımı hakkında bir yazı hazırladım. Bebeklerin ağız bakımı nasıl yapılır , bebeklerde ağız hastalıkları nelerdir , bebeklerin beslenmesinde ağız bakımı nasıl gerçekleştirilir sorularına cevap aradım. İyi okumalar dilerim.

Bebeklerde Ağız Bakımı

Bebeğinizin dişleri için koruyucu önlemler de en başta düzenli ağız temizliği geliyor, altı aydan büyük bebeklerde dişler önce temiz bir gazlı bez ile sonraları parmak fırçaları yada bebekler için özel üretilen yumuşak kıllı diş fırçalarıyla öğün sonrası temizliği sağlanmalıdır.6 aydan daha büyük bebeklerde, ağızda diş sayısı arttıkça fırçalamaya az miktarda diş macunu ama içerisinde kesinlikle fluorid içermeyen bir macunla gerçekleştirilmelidir. Çocuğunuz tükürme yetisi kazandığında ise diş hekiminizin önereceği çocuklara yönelik bir diş macunu ve diş fırçası edinip uygulamaya devam edebilirsiniz. 


Bebeklerin, en azından ilk dört ay anne sütü ile beslenmeleri ağız etrafında ki yumuşak doku ve kas fonksiyonlarının normal gelişimine faydası olacaktır. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda fizyolojik başlıklı (damaklı, kesik uçlu) biberon kullanımı şarttır. 

Bebeklerde Ağız Sağlığı 





Bebekler 1 yaşından itibaren bardak ve kaşıkla beslenmeye alıştırılmalıdır. Biberonla beslenme en fazla 2 yaşına kadar devam edebilir. Parmak emme, yalancı emzik kullanma gibi alışkanlıklara 2 – 2,5 yaşına kadar izin verilebilir. Eğer parmak emme alışkanlığı mevcutsa, bunun sebebi araştırılarak 3 – 6 yaş arasında bu alışkanlık mutlaka giderilmelidir. 


Solunum problemleri, çene gelişmesi üzerine olumsuz etki eder. Burundan değil de, sadece ağızdan soluma durumu mevcutsa (bu durum uykuda daha iyi anlaşılır) muhakkak kulak burun boğaz uzmanına danışılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder