9 Ocak 2015 Cuma

Düşük Östrojenin Belirtileri

Sizler için Östrojen nedir, belirtileri nelerdir ve ne gibi tedavi yöntemleri mevcuttur hakkında bir yazı hazırladım. Düşük östrojen belirtileri nelerdir , düşük östrojen neye yol açar ve nasıl tedavi edilir noktasında titiz bir çalışma gerçekleştirdim.

Östrojen Nedir



Menapoz döneminde ki kadınlarda, östrojen üretiminin azalması sıkça rastlanmaktadır. Menopozda, kadında yumurtalar tükendiğinden östrojen de üretilemez. Kadınlar doğduklarında belli bir sayıda yumurtaya sahiplerdir. Yumurtalar sırası geldiğinde büyüyüp çatlarlar. Yumurtalar doğumdan itibaren azalmaya eğilimindedir.Bu azalma bebeklikte, ergenlikte, gebelikte sürekli devam eder. Ortalama 50 yaş civarı da tamamen tükenir.Bazı kadınlarda nadir de olsa bu tükenme 40 yaşlarında meydana gelir. Menapozda östrojen tahlili yapıldığında östrojen hormonunun değerlerinin düştüğü fark edilecektir. 

Östrojen yumurtalıklarda üretilen bir nevi dişi hormonudur. Hormon adet dönemi için oldukça önemlidir. Menopoz dönemine gelindikçe östrojen seviyesinde düşme yaşanır. Menopoz öncesi dönemde östrojen hormonu seviyesinde fark edilir değişiklikler yaşanır. Östrojen hormonunun kadın sağlığı açısında çok önemli olması nedeniyle hormon düzeyinde görülen oynamalar bazı belirtilere yol açabilir.
Bir kadının vücudunun düzgün çalışması için belli bir östrojen düzeyi şarttır, östrojen düzeyleri çok düşük olduğunda vücudun performansında büyük oranda düşüş yaşanır. Östrojen düzeylerindeki düşüşler, menopozun yolda olduğunun yanı sıra bir dizi başka olası hormonal durumu da yaşanabilir.

Düşük Östrojen Belirtileri 

Östrojen hormonu menopoz döneminde önemli ölçüde düşüş gösterir. Menopoz dönemine yaklaşan kadınlarda gözlemlenen bazı belirtiler ateş basması, vajinal kuruluk, uyku bozuklukları, kilo alımı, depresyon, kemik kayıpları ve gece terlemeleri olarak ortaya çıkabilir.

Vajina duvarlarının incelmesi de düşük östrojen seviyesinin belirtileri arasındadır. Östrojen kadınların cinsel hayatında önemli bir rol oynar. Sonuç olarak düşük östrojen ağrılı cinsel ilişkilere neden olabilir. Menopoz dönemindeki kadınlarda ayrıca baş ağrısı, hafıza sorunları, konsantrasyon problemleri gözlemlenebilir. Bu dönemde yeme alışkanlıklarında yapılacak ufak değişiklikler ve ilaçlar belirtilerin azalmasına yardımcı olabilir.

Düşük Östrojen Tedavisi 


Düşük östrojen gençlerde de yaşanabilir. Bunun yanında belirtiler menopoz döneminde gözlemlenen belirtilerden farklı olarak ortaya çıkar. Gençlerde yaşanan düşük östrojen seviyesi yumurtalık veya böbrek üstü bezi kanserinin habercisi olabilir. Östrojen seviyesi düşük olan gençler mutlaka bir uzman yardımı almalıdır; çünkü bu durum bazı ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Genlerde düşük östrojen belirtileri adet düzensizlikleri, yorgunluk, kısırlık, sık görülen sistit, depresyon, ağrılı cinsel ilişki ve libido düşüklüğü olarak ortaya çıkar.

Eğer östrojen seviyeniz düşükse belirtileri azaltmanın birçok yolu vardır. İlk olarak östrojen seviyesinin düşük olmasına neden olan sorun bulunmalıdır. Ardından bir doktor yardımı ile belirtilerin azaltılması için olumlu adımlar atılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder