12 Ocak 2015 Pazartesi

Karanfil Yağının Faydaları

Siz değerli okurlar için karanfil yağı , karanfil yağının özellikleri , karanfil yağının faydaları konularında bir yazı hazırladım. Karanfilin hangi ortamda yetiştiğine tutun da karanfil yağının cinsel uyarıcı olduğuna kadar ayrıntılı verileri işleyerek hazırlanan bu yazıyı siz değerli okuyucularımıza sunuyorum. İyi okumalar.

Karanfil Yağının  Özellikleri 




Karanfil ağacı kışın yapraklarını garip bir şekilde koruyabilen 20 metreye kadar uzanan bir ağaçtır. Karanfil ağacının tohum ve çiçeklerinin kurutulmasıyla güzel kokulu baharat olan Karanfil tedarik edilmektedir.Karanfil mersingiller familyasında incelenmekte olup, tropikal iklime sahip bölgelerde barınmaktadır. Karanfil tomurcuklarından su buharı distilasyonu ile karanfil yağı çıkarılır.

Karanfil Yağının Faydaları 


Karanfil yağı kuvvetli bir antiseptiktir, dahilen; ağrı kesici, hazım kolaylaştırıcı, koku giderici, iştah açıcı, cinsel uyarıcı, ishal kesici, doğum kolaylaştırıcı noktada tercih edilen bitkisel bir şifa kaynağıdır . Sindirimi kolaylaştırır. Uyarıcı antiseptik, mide ve bağırsak gazlarını giderici, ateşli hastalıklarda terletici ve sinirleri uyarıcıdır. Kalbi güçlendirir, cinsi arzuyu arttırır, spazmları çözer, ishali keser, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir

Karanfil Yağının Kullanım Şekli 



Dahilen; 1 fincan suya 1-2 damla damlatılarak içebiliriz. Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üzerine sürülebilir.


Uyarı :Karanfil yağı cilde sürülmemelidir.
Karanfil yağının faydaları yazımız burada bitiyor.Umarız işinize yaramıştır. Konumuzla alakalı olarak '' Limon Yağı ile Hafızanızı Güçlendiren'' yazımıza da bakabilirsiniz. Doğal yağların faydalarından daha fazla yararlanın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder