16 Ocak 2015 Cuma

Doğal Taşların Faydaları Nelerdir

Doğal taşlardan bahsedeceğimiz yazımızda sizlere ; agat, aytaşı vekaplan gözü gibi şifalı taşların yararlarından bahsedeceğiz. Daha sonra burçlara göre doğal taşlar hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Doğal Taş Nedir ?

Eski dönemlerde daha çok renk ve desen ve şekilleriyle ilgilenilen doğal taşların artık neye iyi geldiği, hangi taşın hangi burca ait olduğu gibi ayrıntılar önem arz ediyor. Bunun sebebi de günümüzde sayısız derde şifa olan alternatif tıbbın popülaritesi. Aşk ve gücün sembolü olarak yüzyıllardır insanların ilgisini üstünde tutabilen doğal taşlar, stresten mide ağrısına kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor.


Şifalı Taşlar ve Faydaları

Alternatif tedavi yöntemlerine gösterilen ilginin artmasıyla taşların rahatsızlıklara iyi geldiğine inananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, birbirinden renkli doğal taşlar, insanlara şifa saçıyor , bunun sebebi psikolojik de olabilir kanısı çok yüksek. İşte şifalı taşlar ve iyi geldiği sağlık sorunları 


Agat: Halk dilinde akik taşı denilen bu taş, mutluluk simgesi olarak görülüyor, yaydığı enerji ile insan üzerinden stresi atıyor. Taşı meydana getiren elementler şöyledir, Silisyum, Oksijen,az miktarda da Demir,Magnezyum,Kalsiyum ve Aleminyum'dur, belirli bir merkezden yayılan kuşaklarla kırmızı,gri,mavi,yeşil,kahverengi,ve beyaz renk çeşitleri bulunur.

Firuze/Turkuaz: Olumsuzu olumluya çevirdiği düşünülen firuze taşı ,Nazara karşı etkilidir. Göz ağrılarına karşı kullanılır ,Sindirim sorunları için; kemer tokası, bileklik ya da yüzük olarak kullanılabilir. Üretkenliği artırır.Nazara karşı etkilidir.


Aytaşı: Seziyi güçlendirir, kramplara iyi gelir,oburluğa karşı etkilidir,insanlarla aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak artırır ve kendisini taşıyan kişiye sempati kazandırır.

Kaplan gözü: Kâbus gören çocuklar için faydalıdır, Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü; dayanıklılığınızı artırır ve engellere rağmen ilerleme isteği verir, • Sindirim sistemi bozuklukları, dalak ve pankreas için faydalı etkileri vardır, sahiplenme duygusunu güçlendirir, konsantrasyonu artırır.


Opal: Göz sağlığını destekler.Gözün görme gücünü artırır ve göz rahatsızlıklarını giderir.Bunu için taşın derinliklerine bir süre bakılması önerilmektedir.Bu bakış aynı zamanda stersi de ortadan kaldırır. Eklem iltihaplarını iyileştirir.Önsezi yeteneğini güçlendirir. Böbrek ve kan hastalıkları için yararlıdır. Sevgi ve şefkatin simgesidir, eklem iltihabına iyi gelir.

Topaz/Sitrin: Zihin açıklığı verir, muhakeme gücünü artırır, birden bire ortaya çıkan tehlikeli veya zor durumlarda, kişiye bu durumla başa çıkabilecek akıl,sezgi gücü ve cesareti verir.Zulüm ve kötülüklerden koruduğuna inanılır.Kan dolaşım sistemini düzenler,kanamaları tedavi eder.Uykusuzluğa çare olur, uykusuzluğa sebep olan nedenleri ortadan kaldırır.

Lal: Ateşlilik ve canlılık sağlar. 

Jade/Yeşim: İyi ilişki, dostluğu simgeler. Böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürür. 

Lapislazuli: Ruh ve beden arasındaki dengeyi oluşturur, hazmı kolaylaştırır.

Ametist: Stres, migren, iştahsızlık, göz ağrıları ve akciğer hastalıklarına iyi geliyor. 

Kristal kuvars: Enerji simgesidir, tansiyonu düzenler, meditasyonda kullanılır. 

Krizopras: Seksüel ve depresif sorunları hafifletir, kişisel yetenekleri ortaya çıkarır.

Jasper: Karaciğer, dalak ve mesaneyi güçlendirir.


Burçlara  Göre Taşlar 



  • Koç: Ametist, Jasper, Opal 
  • Boğa: Firuze, Kalsedon, Opal, Yeşim 
  • İkizler: Agat, Akik, Aytaşı, Opsidyen, Pembe Kuvars 
  • Yengeç: Akik, Aytaşı, Zümrüt, Kuvars, İnci Jasper 
  • Aslan: Agat, Akik, Lal 
  • Başak: Agat, Opsidyen, Mavi Kalsedon 
  • Terazi: Agat, Opal, Rodonit 
  • Akrep: Ametist, Kuvars, Sitrin 
  • Yay: Ametist, Kuvars, Opsidyen 
  • Oğlak: Agat, Kuvars, Opal, Lal 
  • Kova: Ametist, Agat, Kuvars, Yeşim 
  • Balık: Firuze, Rodonit, Ametist, Opal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder