16 Ocak 2015 Cuma

Siyah Noktalardan Kurtulmak için Doğal Formüller

Sizler için siyah nokta nedir, siyah noktadan kurtulmanın doğal formülleri nelerdir hakkında bir makale hazırladık. Aslında bu konu internet alanında çokça incelenen bir konudur.Fakat editörlerimiz bu konuyu farklı detaylarla inceledi. Umarız sizler için de yararlı bir yazı olmuştur. İyi okumalar.

Siyah Nokta Nedir ? 





Genel olarak “siyah nokta” denen komedon, çok sık yaşanan bir cilt problemidir. Bu da sivilce gibi deride bulunan yağ bezlerinden dolayı oluşur ve genel sağlığı bire bir etkilemez.

Siyah noktanın oluşmasının en önemli nedeni,bünyedeki yağ üretimi artışıdır. Ergenlik dönemindeki hormonal değişimler ve etkiler nedeniyle, yağ bezleri büyür ve yağ üretimi artar. Yağ bezlerinin oluşturduğu yağ, cilt gözeneklerinden atılması gerekir ama fazla üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar. Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona (sivilcenin ilk bulgusuna) rastlanır. Yani siyah nokta aslında sivilcenin başlangıcıdır denebilir.

Siyah Noktanın Sivilce ile İlişkisi 

  • Her siyah nokta sivilce halini almaz ama her sivilce siyah noktanın oluşum evresinden geçer.
  • Deri altında ve içindeki sebum nedeni ile beyaz renkte ise “kapalı komedon” denilir.
  • Tıkanma tam yaşanmazsa, ucunda doğal bir boya nedeni ile siyah renkte bir tıkaç meydana gelir. İşte bu da “açık komedon” dur.

Siyah Noktadan Kurtulmanın Doğal Formülleri 

Siyah noktaların başlıca sebebi cilt tipinin yağlı olmasıdır. Bu özellikle gençlerde çok fazla görülür. Peelingin içerisinde çok güzel granüller vardır. Bu granüller ciltteki siyah noktaların dışarı çıkmasına yardımcı olur. Bu işlemin faydalı olması için hiç üşenmeden her gün bu kremi yüzünüze sürüp iki üç dakika ovaladıktan sonra bol suyla yıkamalıyız.


Eğer elinizde bu yoksa mesela 1 çorba kaşığı öğütülmüş pirincin içerisine eşit miktarda kil, el kremi ve su konup iyice karıştırıp yüzümüze sürdüğümüz zaman da aynı neticeyi elde ederiz.

Evde Siyah Noktalardan Kurtulma 

Evde siyah noktalarınıza   çay ağacı yağı ile bakımlar yapabilir ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca evde kil ve yumurta akı maskesi yapmanızda siyah noktaları temizler özellikle kil maskesi ciltteki fazla yağı alır ve ölü deriyi temizler. Suna Dumakaya'nın da önerdiği kil maskesine bal ve sür de ekleyebilirsiniz. Su yerine az miktarda süt koymanız cildiniz için yararlı olacaktır.  Ayrıca karbonat, limon suyu gibi bakteri ve kir düşmanı malzemeler kullanılabilinir. 


Siyah Noktalar Kesin Çözüm 

Siyah noktalardan kesin olarak kurtulmak adına yukarıdaki doğal çözümleri uyguladıktan sonra cilt bakımınızı aksatmamanız gerekmektedir. Doğal olarak cildiniz kirlenecek ve siyah noktalar meydana gelecektir fakat bunu minumumda tutmak adına cilt bakımı son derece önemlidir. Siyah noktalarınızı sıkmadan cildinizi temiz tutarak kurtulmak mümkündür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder