16 Ocak 2015 Cuma

Ihlamur Çayı Gribe İyi Gelir Mi

Siz değerli okurlar için ıhlamur çayı gribe iyi gelir mi konusuna değindim. Yazımız ıhlamur nedir, ıhlamurun faydaları nelerdir, nasıl tüketilir gibi sorularla destekledim. Yazımız da ıhlamur nedir sorusu bağlamında, ıhlamurun faydaları noktasında çözümlendi herkese iyi okumalar.

Ihlamur Nedir ?

Ihlamurgiller familyasında incelenir. Haziran-ağustos ayları arasında beyazımsı-sari renkli, hoş kokulu çiçekler veren, yüksek boylu ağaçtır. Genellikle ormanlarda tabi olarak bulunursa da, süs ağacı olarak park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir.Ihlamurun genel olarak yapısını tanımlamak gerekirse , yaprakları saplı, ucu sivri, kenarları dişli, taban kısımları kalp biçiminde, üst yüzü yeşil, alt yüzü beyazımsı yeşil ve tüylüdür. Çiçekleri en az üçü bir arada olmak üzere sarkık halde büyür-yetişirler. Çiçek örtüsü kayık seklinde, sarımsı-yeşil renklidir. Meyveleri küre şekilli ve tek tohumludur. Ihlamur ağacı filizden büyür. Azami bir sene yasar.

Ihlamurun Faydaları Nelerdir ? 



Özellikle kış günlerinin hastalığı denince akla ilk gelen hastalık grip, grip için şifa umduğumuz bitkilerin en başında da ıhlamur şüphesiz. Ülkemizde bolca yetişen ıhlamurun birçok faydasının yanı sıra, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda normal doktor tedavisinin yanında alternatif olarak faydalandığımız bir şifa kaynağıdır, ıhlamur.

Ihlamur; çiçek, kabuk, ağaç ve yapraklarından istifade edilebilen doğanın bize bahşettiği bereketli bir bitkidir. Kurutulmuş ıhlamur yapraklarının çiçekleriyle birlikte kaynatılıp hazırlanan çayı, limonla birlikte içildiğinde grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının atlatılmasını hızlandırdığı uzmanlarca ortaya konmuştur.

Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır ? 


İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilen en fazla 7-8 dk bir tutam 1 bardak suda kaynatılması yeterlidir. Daha fazlası toksit etki yaratmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder