12 Ocak 2015 Pazartesi

Çay Ağacı Yağı Cilt Bakımı

Siz değerli okurlar için çay ağacı yağı hakkında detaylı bir araştırma gerçekleştirdim. Yapılan araştırma da öne çıkan çay ağacı yağının özellikleri , çay ağacı yağının faydaları , çay ağacı yağının kullanımının yanında çay ağacı yağının yetiştiği koşullara kadar tüm detayları inceledim. Sizler için hazırlanan bu kapsamlı araştırma umarım sizler için faydalı bilgiler içeriyordur. İyi okumalar dilerim.

Çay Ağacı Yağının Özellikleri



Herkes hayatın da şiddetli yada şiddetsiz mutlak bir sivilce problemi yaşamıştır bu problemin insanı nasıl bir arayışa soktuğu herkesin taktirindedir . Önümüze gelen her ilacı, yöntemi, tedaviyi deneme noktasında gözümüzü karartmış durumdayız. Bu tedavilerin tamamına yakını maliyetli ve ciddi yan etkileri olan tedavilerdir. Hatta bazı sert kimyasalların faydasından çok zararı dokunabilir.
Eğer bu süreçleri yaşıyorsanız, çay ağacı yağını denemeniz şart. Çay ağacı yağı, sivilce sorunu için hem düşük maliyetli, hem etkili bir tedavi alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Tedavi ve etkisini incelemeden önce bu yağı detaylıca inceleyelim.

Çay Ağacı Yağı 


Çay ağacı yağı ,Avustralya’da, Avrupa’da ve A.B.D.’nde yaygınlıkla tercih edilen , mantarları ve virüsleri öldürebilme gücüne sahip bir bitkisel yağdır. Mantarları öldürebildiği için, çay ağacı yağı, kıl dibi iltihabına karşı da başarıyla uygulanabilir. 
Çay ağacı yağı iltihaplanmalara karşı oldukça etkilidir ve hasta dokulardan içeri bakterilerin sızmasını engelleyebilir. Onu değişik şekillerde uygulayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağının ile Cilt Bakımı 

Çay Ağacı yağının derin temizleyici etkisi sayesinde cilt için oldukça faydalı. Özellikle sorunlu ciltler için satılan birçok bakım ürününün içinde de artık çay ağacı özü vardır. Bu bitkinin anti-bakteriyel nitelikleri hem lekeleri azaltıyor hem de yenilerinin oluşmasını karşı önleyici etki yaratıyor.
Eğer yağlı, leke oluşmaya meyilli ya da lekeli bir cildiniz bulunuyorsa, bu derin temizleyici maskeyi düzenli olarak kullanın. Böylece fazla yağları kontrol altına alabilir ve sivilceleri de oldukça aza indirebilirsiniz.
Sizler için gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ve kısa sürede etkilerini gözlemleyebileceğiniz çay ağacı yağı karışımı için gerekli malzemeler; 

  • Yarım yemek kaşığı kaolin (beyaz kil) 
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu 
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı portakal suyu 
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane yaprağı 
  • 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı 
  • 5 ila 8 damla çay Ağacı yağı 

Derin temizleyici maske uygulanışı ; Yüzünüzü duruladıktan sonra çay bitkisi yağına dayalı bu yüz bakım karışımını homojen bir şekilde ufak dokunuşlar ile masaj yapar kıvamında yüzünüzün genel hatlarına uygulayın. On dakika tuttuktan sonra yüzünüzü sıcak suyla durulayarak maskeyi kaldırın; nemli bir pamuk ya da bez parçasıyla maske artıklarını temizleyin.Hazırlanışı basit bu tarifimizi uygulamanızdan sonra genel cilt sorunlarınıza karşı çözüm olacağı umuduyla makalemizin sonuna geliyoruz.

Çay ağacı yağı hakkında daha fazla bilgi almak adına '' Çay Ağacı Yağı Faydaları '' yazımıza bakabilirsiniz. Bu sayede daha çok bilgi edinebilir ve karışımı uygulamak adına tereddütlerinizi giderebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder