8 Ocak 2015 Perşembe

Meyve ve Sebze Tüketirken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Sizler için meyve ve sebze tüketiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bir yazı hazırladı. Meyve ve sebze tüketmeliyiz fakat nasıl tüketmeliyiz sorusuna cevap aradık ve elde ettiğimiz cevapları sizlerle paylaşıyoruz. Umarız sağlıklı ve yeterli bir yazı olmuştur. İyi okumalar.

Meyve ve Sebze Tüketimi



Meyve ve sebzeleri tüketirken ilk öncelik vereceğimiz şey mevsiminde olanı seçmektir. Bunlardan mümkün olduğunca organik olanlar yenmelidir. Ayrıca dikkat edeceğimiz bir diğer konuda çeşidin sağlanmasıdır. Yani yararlı diye her gün her öğün yeşil elma yememeliyiz. İlk öğünde elma yiyorsak diğerinde portakal sonra ki öğünde de portakal kivi gibi meyveler yemeliyiz.

Meyve ve Sebze Tüketmek



Doğanın bize sunduğu tüm güzelliklerden faydalanmak için renkler çok önemli bir kriterdir. Dolayısıyla kırmızı, turuncu, mor yani ateşli renkler bizim için bağışıklık sistemini korumak adına daha büyük faydalar yaratıyor. Dolayısıyla besin seçiminde renkliliğe ve çeşitliliğe çok önem vermek şart.

Ayrıca meyvenin şeker içeriği de çok önemli bir kriter. Özellikle kilo problemimiz ve diyabet sorunumuz varsa daha çok ham halde olan meyveleri tüketmeliyiz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise şeker derken tat kriteri değil içeriğinde ki şeker oranıdır. Yani Bir meyve ekşi ama aynı zamanda çok şeker barındırıyor olabilir.

Meyve ihtiyacımızı meyve suyu içerek karşılamak yanlış bir yöntemdir. Çok fazla meyve suyu içtiğimiz zaman burada bize kalacak olan şey sadece fazla kaloridir. Onun için meyveleri az ama sürekli yemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder