14 Ocak 2015 Çarşamba

Şifalı Bitkileri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Editörlerimiz sizler için şifalı bitkiler, şifalı bitkilerin özellikleri nelerdir sorularını sordu ve elde ettiği cevaplarla bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz.

Şifalı Bitkiler




Şifalı bitkiler konusunda en büyük yanılgı aslında tüm bitkilerin yararlı olacağı düşüncesi. Yani genel de şöyle bir kanı var ''bitkisel olması yeterli'' ''bitkilerin hepsi zaten iyi gelir''.Bu düşünceler tamamen yanlıştır. Ne tüm bitkiler faydalıdır ne de tüm bitkiler herhangi bir probleminizi rast gele çözebilir. Her şeyin olduğu gibi şifalı otların da bir tüketilme biçimi ve miktarı bulunur. İşte uzmanlar elimizin altında bulunan bitkisel ürünleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor bizi uyarıyorlar.Unutulmamalıdır ki bitkisel ürünlerin kullanım alanı gün geçtikçe artıyor.


Zayıflama Çayları


Şuan piyasada ki zayıflama çayları, zayıflama ilaçları ve aktarlardaki karışımlar oldukça geniş bir pazar payını kaplıyor. Birçok insana iyi gelen ve senelerdir kullanılan bazı bitkisel ürünler bazı kullanıcılar üzerinde ciddi yan etkiler oluşturabilmekte. Bitkisel olması demek bu ürünlerin ilaçlardan daha güvenli olduğuna işaret etmez. Hatta şunu aklımızdan çıkarmamalıyız , ilaçların yerine herhangi bir bitkisel ürünü (doktor tavsiyesi dışında) tercih etmeyiniz. 

Örneğin yapılan bir araştırma da; aynı hastalığı taşıyan iki kişiden birine verilen bitkisel ilaç olumlu etki oluştururken, aynı hastalığı taşıyan diğer kişide ters etki yaratabiliyor. Uzmanlar, bitki bile olsa bilinçsiz tüketimden kesinlikle uzak durmanız gerektiği konusunda herkesi uyarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder