8 Ocak 2015 Perşembe

Çürük Oluşumu Engellenebilir Mi?


Sizler için diş çürümelerinin engellenebilir başvuru yöntemleri hakkında bir yazı oluşturdum. Çürük oluşumu nasıl gerçekleşir , çürük nedir , dişte çürük nasıl meydana gelir , diş çürüğü nasıl engellenir gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.

Çürük Oluşumu Engellenebilir Mi?

Çürüğü oluşmasını tamamen ortadan kaldıracak bir aşı yada ilaç henüz bulunamadı. Ancak, çürük sayısını azaltmaya yönelik bazı uygulamar günümüzde kullanılmaktadır, bunlardan bir tanesi; "fissür örtücü" dediğimiz malzemedir. Diş çürükleri genellikle azı ve küçük azı dişlerinin, çiğneyici yüzlerinde bulunan "fissür" adında oluklarda meydana gelir. Bahsettiğimiz malzemeyle olukların üzeri kapandığında, o bölgeye mikrop, yemek artığı vs. nin sızması ortadan kalkar ve çürük başlaması önlenmiş olur. Bu işlem, 6 yaşından itibaren çıkan kalıcı azı ve küçük azı dişlerine de gerçekleştirilebilen bir uygulamadır. Çürüğü engellemenin başka bir yolu da dişlerin çürüğe karşı direncini artırmaktır. Dişlere yüzeysel florür uygulanması suretiyle bu direnç kazandırılır. 

Süt Dişlerinin Önemi Nedir ?


Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun düzgün beslenmesidir. Ayrıca konuşmanın düzgün bir hatta gelişmesi de süt dişlerinin varlığıyla ilintilidir.Ayrıca süt dişlerinin çürümesi estetik açıdan da problemlidir.Süt dişleri kapladıkları alanı kendilerinin yerine çıkacak kalıcı diş için korumakta ve kalıcı diş sürerken ona rehberlik görevi üstlenmektedir. Süt dişi erken çekildiği zaman bu doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder