8 Ocak 2015 Perşembe

Kavun Çekirdeğinin Faydaları


Siz değerli okurlar için kavun çekirdeğinin faydaları hakkında bir yazı hazırladım.Kavunun çekirdeğinin faydaları nelerdir , özellikleri nelerdir , nasıl tüketilmelidir , neye yarar sorularına cevap aradım. İyi okumalar dilerim.

Kavun Çekirdeğinin Faydaları 



Çok güzel kokusu olan kavunun kokusu kadar içeriği de çok zengin. A ve C vitaminlerini yüksek oranda barındıran kavunun içerisinde iyot ve krom gibi minareler de barındırmaktadır. İri yaprakları, sarı renkte çiçekleri olan bir yer bitkisidir kavun.

Kavun Nasıl Tüketilmeli ?

Kavunun içini de dışını da kullanıyoruz. Kavunun kendisini taze olarak tüketirken kabukları ve çekirdeklerini de farklı şekillerde değerlendirebiliriz. Mesela çekirdekleri dövülüp suda kaynatıldıktan sonra bu su içildiğinde öksürük ve göğüs ağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisinde oldukça yararlıdır. Ayrıca yanan bir yerinize kavun koyduğunuzda ağrınızın hafiflediğini ve iyileşmenin hızlandığını gözlemleyeceksiniz.Cilt bakımı için de faydalı bir besin olan kavun, ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir. Özellikle kuru ciltlerde oldukça yararlı etkiler yaratır.

Kavun tam olarak olgunlaşmadan yenmemelidir. Ayrıca, ülseri ve sindirim sistemi iltihabı olanlar kavun tüketmemeye özen göstermeli.

Kavunun faydaları arasında vücudu serinletir, idrar söktürmede yardımcıdır ve kabızlığı giderir. Romatizma ve basur şikayetlerini hafifletir. Böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Yatıştırıcı etkisi ile rahatlık verir ve uykusuzluğa iyi gelir. Cildin taze görünmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder