13 Ocak 2015 Salı

Sarı Kantaron Depresyona İyi Gelir Mi




Siz değerli okurlar için sarı kantaron depresyona iyi gelir mi konusunda bir araştırma gerçekleştirdim. Hazırladığım makalemi sarı kantaron nedir, sarı kantaron depresyona iyi gelir mi , sarı kantaron nasıl kullanılır gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.

Sarı Kantaron Nedir 



Sarı kantaron Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyun kıran olarak da adlandırılır, sarı kantarongiller familyasına incelenen bir bitki türüdür. Sarı  kantaron otu içeriğinde bulunan ; tanen (tannin), uçucu yağlar( pinene, limonene, myrcene, carophyllene), flavon türevleri(rutin, guercitin, guercitrin), hipericin( hypericin), hyperin( sarı kantaronun renk verici maddesi), karoten (carotene) kullanımını kolaylaştırsa da içerisinde bulunan  acı maddeler; reçine, pektin ve kolik sıkıntı yaratabilmektedir. Ayrıca sarı kantaron içerisinde zamk, vitamin C ve resin bulunmaktadır. 

Sarı Kantaron Depresyona İyi Gelir mi ?


Dünyanın birçok yerinde yetişen bir bitkidir sarı kantaron. Avrupa'da tarla, yol ve orman kenarlarında kendiliğinden yetişen bitki Kuzey Amerika'ya da uyum sağlamış ve doğal olarak kırlarda yetişmeye başlamıştır. Çağımızın sağlık sorunu olan depresyon, yaşam kalitesini etkiliyor. Depresyonu tedavi etmek için birçok yöntem uygulanır. Çoğu zamanda ilaç tedavisi gereken bir rahatsızlıktır. 

Birçok kişi ilaçların yan etkilerinden dolayı kullanmaktan kaçınıyor bu ilaçları. Depresyon rahatsızlığına doğal yöntemlerle çözüm bulmak istiyorsanız, sarı kantaron bitkisini tercih edebilirsiniz. Depresyon tedavisi görmek zorunda kalan hastalar için uzmanlar sarı kantaron bitkisinin kullanımını öneriyor. Sarı kantaron, depresyona neden olan etkenlere karşı kişiyi koruyarak daha huzurlu ve daha sakin bir yaşam sunuyor. 

Stresi azaltan ve mutluluk hormonu salgılayan sarı kantaron bitkisinin depresyon üzerindeki faydaları bilim adamları tarafından da kanıtlanmıştır. Depresyon hastalığında huzur ve sakinlik önemli olduğu için sarı kantaronun vermiş olduğu bu özelliklerde depresyon hastalarını iyileştirmek için yetiyor. ABD’de birçok kişi tarafından sık sık kullanılan sarı kantaron birçok depresyon hastasını hayata yeniden döndürdü.

Sarı Kantaronun Kullanımı

Sarı kantaronun çayı  kullanılmaktadır. Ayrıca toz halinde  kullanılır.  Sarı kantaron otunun fazla miktarda tüketimi cilt döküntüleri ve ışığa karşı duyarlılığa yol açabilmektedir.  Ayrıca hamileler veya emziren kadınlar kullanmamalıdırlar.

Sentetik diğer antidepresanlarla bir arada kullanılmamalıdır. Birlikte kullanılması ilaçların etkileşmesine ve de olumsuz sonuçların doğmasına neden olabilir. Doktorun izni olmadıkça çocuklara verilmemesi gerektiği belirtilmektedir.

Sarı Kantaron Otunun Çayı Nasıl Hazırlanır ? 

Sarı kantaron çayını bitkinin kabuğundan, tohumundan, taze veya kurutulmuş yapraklarından  yapabilirsiniz.  250 ml litre kaynamış suya  2-3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron  atmanız ve demlenmesi için 15 dk beklemeniz gerekmektedir Daha sonra tatlandırmak adına limon veya bal eklenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder