13 Ocak 2015 Salı

Tere Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri


Sizler için hazırladığım makalede tere otu ve tere otunun faydaları hakkında bir araştırma gerçekleştirdim. Bu yazı da yapılan araştırmanın sonucunda elde ettiğim verileri derledim. İyi okumalar dilerim.

Tere Otu


Tere otu birçok kişinin dere otu ile karıştırdığı hatta varlığı ile yokluğu birçok kişi tarafından bilinmeyen bir bitkidir. Aslında isminden dolayı dere otu ile karıştırılır. İsim benzerliği olması bazı kişiler tarafından aynı bitki olduğunu düşündürmektedir. Fakat dere ile tere otu farklı bitki türleridir.Tere otu genellikle taze olarak tüketilir. Yaprak kısımları salatalarda, garnitürde ve yeri geldiğinde piyazda tercih edilir. Limon ve az miktarda zeytinyağı ile harika tatlar elde edilebilir. Tadı hafif acımtırak olan tere otunun çiçekleri beyaz ve mor tonlarında dır. Boyu 50 cm’yi bulan bu bitki A, C ve D vitaminleri, uçucu yağ ve glikozit içerir ve hem kalsiyum hem de demir yönünden oldukça yoğun bir içeriğe sahiptir. 

Tere Otunun Faydaları Nelerdir 






İştahı açıcı özelliği bulunan tere otu aynı zamanda da sindirime oldukça faydalıdır. Sinirleri ve gergin vücudu rahatlattığı gibi cinsel arzuyu da arttırır. Bronşların boşalıp temizlenmesine ve öksürüğü karşı yardımcıdır. Vücut direncini yükseltir, halsizlik durumlarında güç verir.. 


Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere, hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırır. Kanı temizler ve kansızlığı giderir. Güçlü bir idrar söktürücüdür aynı zamanda tere otu. Böbrekleri ve idrar yollarını temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Safrayı arttırır.

Tere Otunun Besin Değerleri 


100 gram tere otunun besin değerlerinin tablosu; 

Kalori (kcal)
32
Toplam yağ
0,7 g     
Kolestero
l 0 mg  
Sodyum
14 mg  
Potasyum
606 mg
Karbonhidrat
6 g         
Diyet Lifi
1,1 g     
Şeker
4,4 g     
Protein
2,6 g     
A Vitamini
6.917 IU             
C Vitamini
69 mg
Kalsiyum            
81 mg  
Demir  
1,3 mg
B6 Vitamini
0,2 mg
Magnezyum
38 mg


Tere Otu Tüketimi


Dinamik bir yaşam sürdürenler tere otu yukarıda izah ettiğimiz sağladığı fayda alanları açısından sık tüketilmesi önerilir.

Tere Otu Kürü 



İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen tere otu kürünü uygulamadan önce doktorunuza danışmanızda yarar vardır. Özellikle kullandığınız herhangi bir ilaç varsa mutlaka kür uygulamadan önce doktorunuza danışınız. 
Beş gün boyunca kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yine bir saat sonra her defasında onbeş-yirmi adet tere saplı olarak tüketilir. Limon eklenebilir. Solunum sıkıntısı yaşayan akciğer kanseri hastaları ve sigarayı çok tüketenler için son derece yararlıdır. Bronşları açar ve balgam söktürür. Beş günün sonunda 3 gün ara verilmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder