8 Ocak 2015 Perşembe

Alın Kırışıklıklarını Gidermek İçin Neler Yapmalıyız

Sizler için alın kırışıklıklarını gidermek için neler yapmalıyız hakkında yazı hazırladık.Makalemi , alın kırışıklığı nedir , alın kırışıklığı nasıl giderilir , alın kırışıklığı için bakım nasıl yapılır , alın kırışıklığının giderilmesinde botoks nasıl gerçekleştirilir sorularıyla destekledim.

Alın Kırışıklıklarını Gidermek

Alın kırışıklığı tedavisinde çok üst düzeyde olmasa bile bazı kimyasal uygulamalar gerçekleştirilebilir. Bunların içerisinde bitkisel peelingler ve ya diğer kimyasal peelingler ön sıralardadır. Ama uyguladığımız botoks veya dolgu malzemeleri cerrahi olmayan yöntemlerin içerisinde sıralanabilirken birde son zamanlarda çok gündemde olan kök hücre tedavisi de bu kümenin içine dahil olmaktadır. Gerçekleştirilen tedavilerden sonra kırışıklıklardan kurtulmak için bir takım basit egzersizler gerçekleştirmeliyiz. Mesela bu egzersizlerden bir kaç tanesi parmaklarımızla alnımızı yukarı doğru sıvazlamak, kaşlarımızı paralel olarak sıvazlamak, yanaklarımızı ovalamak. Bu basit egzersizleri de uygulayarak daha sağlıklı ve kırışıksız alna sahip olabiliriz. Şimdi sorunu daha anlaşılır hale getirmek için ve daha çözüme yönelik akılda kalıcı hale getirmek üzere maddeler eşliğinde sizlere aktarmaya çalışacağım: 

Alın Kırışıklıklarını Nasıl Geçer ? 

  • Kırışıklıkların derinin kullanımına paralel olarak artacağını aklınızdan çıkarmayın. Katlanan ve kıvrılan deride sık kullanıma bağlı olarak kalıcı çizgiler gözlemlenir. Sonrasında bu çizgiler derinleşerek kırışıklıkları oluşturur. Okurken gözlerinizin kısılmaması, sürekli gülmek ve mimik hareketlerinin tekrarlanması buna örnektir. 
  • Vücudunuz susuz kalmamalı. Yaşamımızın vazgeçilmez içeceği su olmalıdır. Suyun iyi bir nemlendirici olduğunu ve insan bedeninin %60-70’inin su olduğunu unutmayınız. Evet! Vücudunuz susuz kalmamalı ama yüzünüzü de çok sık yıkamamalısınız. Cilt kendi kendini yağlama mekanizmasına sahiptir. Bu yağ cilt için doğal bakım demektir. Sık yüz yıkanması bu yağın uzaklaştırılmasını ve yüzde kırışıklıkların oluşumuna neden olur. Yüz yıkarken de temizleyici sabun kullanacaksanız, nemlendirici olmasına özen gösterin. 
  • Stresi hayatınızdan uzaklaştırın. 
  • Sigara tüketimini kesin. Sigara kırışıklığa yol açar. Cildin erken pörsümesine sebep olur. 
  • Güneşe fazla maruz kalmayın. Birçok dermatolog güneşin cildi yıpratıcı etkisin noktasında mutabıklar. Güneşte çalışmak zorunda kalıyorsanız mutlaka cildinize uygun bir güneş kremi veya losyonu tercih etmelisiniz. Ne kadar güneş o kadar sağlam kemikler fikri yanlıştır. Uzmanlar bu konuda 15 dakika el yada yüzün güneşle temasının yeterli olacağını söylüyor. Fazla güneş ayrıca cilt kanserine davetiye çıkarmaktadır. 

Özellikle açık cilt rengine sahip insanlar güneşe karşı daha hassastırlar. Bundan kaynaklı güneşte gözlerin kısılarak bakılmalar yaşanmaktadır. Bu da, kasların ve kaslara bağlı deriyi kendine doğru hareket ettirir. Uzun süreli tekrarlanan bu hareketler alında kırışıklığın belirginleşmesine zemin hazırlar. 


Alın Kırışıklıkları için Bakım 


Genellikle erkek bireyler bakımından olgunluk olarak algılansa da kadınlar kendilerine bu durumu kendilerine sıkıntı kabul ederler. Çoğu kadının “güzel değil miyim, yaşlandım mı” şeklinde psikolojisini dahi bozabilen bu sağlık sorunu bir takım bakım sayesinde ertelenebiliyor. Alın kırışıklıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız hazırladığımız listeyi okumanızda ve uygulamanızda yarar var. 


  • C Vitamini : Meyve ve sebzelerde bol miktarda yer alan C vitamini tam bir deri dostu. C vitamini güneşin zararlı etkilerinin bertaraf etmeye yardımcı olan bir vitamin grubudur. C vitamini ile birlikte meyvelerde Alfa Hidroxy Asitler(AHA) yer alır. Bu bileşim ölü deri hücrelerinin bedenden uzaklaştırılmasını sağlar. Bu da şu demektir. Ölü deri hücrelerinin kırışıklara zemin hazırladığı düşünülürse, meyvelerin doğal peeling yaptığını söylemekle abartı yapmış olmayız. 
  • Yüz Egzersizi:  Yüz egzersizleri, yüzdeki kasların ve buna bağlı olarak derinin çalıştırılmasını amaçlar. Bu çalıştırma işleminde deriye daha fazla kan taşınır. Kanın besin ve oksijen taşıdığı göz önünde bulundurulursa doğrudan derinin bakımının yapıldığını söyleyebiliriz. Yüz egzersizleri ile cildinizin sıkılaştığını fark edeceksiniz. 

Yüz Egzersizi Nasıl Yapılır? 


İşlem son derece kolaydor. Baş dik tutulmak koşulu ile kollar omuzlara kadar kaldırılır. Akabinde elle baş üstüne birleştirilir. Başparmak baş üstünde ve diğer dört parmak saç diplerinin seviyesinde yani alınla saçın birleştiği yerde konumlandırılır. Dört defa sık-bırak işlemi sayesinde baskı yapılır ve bırakılır. Günde üç kez tekrarlanması önerilir. 


  • Cilt Nemlendiricileri:  Yukarıda belirtilen su kullanımın dışında cildinizi nemsiz bırakmamalısınız. Size uygun bir nemlendirici kullanmanız cilt ömrünüzü uzatacaktır. 
  • Kakao: İster çikolata şeklinde isterse de içimlik kakao cilt için son derece yararlıdır. Zaten kakao yağı da cilt bakımı konusunda -özellikle cilt çatlakları- son derece uzmandır. Kakao, deri hücrelerinin bakımını yapmakta ve derinin kadifemsi olmasını sağlar. 
  • Balık: Özellikle de ton balığı. Balık tüketimi çocukluk, yetişkinlik, gebelik ve yaşlılık gibi tüm durumlarda önemli bir besindir. Balık UV ışınlarının deri üzerindeki zararlı etkilerini azaltmaktadır. Balık ayrıca deri kanserlerinin başlamadan durdurulmasında önemli rol oynar. Balıkta yer alan balık yağı ve proteinler ciltteki kırışıkları önlüyor. 
  • Sırt Üstü Uyumak: Etkisi diğerlerine göre daha az olsa da tamamen etkisiz olduğunu söyleyemeyiz. Yanlış yatış pozisyonu uyku izlerine yol açar. İlk önce fazla fark edilmeyen ve dolayısıyla önemsenmeyen bu izler, yüz üstü yattığınız zaman yanak, alın ve çene bölgesinde zamanla kırışıklıklara neden olmaktadır. Yatış pozisyonunda boyun bölgesinin hafif gergili kalacak şekilde ve boyun çukurunun herhangi bir yastık yada katlanmış bir bez yardımı ile doldurularak boyuna destek olmak unutulmaması gereken kurallardandır. 
  • Soya: Soya da balık gibi cilt üzerinde güneşin meydana getirdiği hasarı önlemeye yardımcı bir gıdadır. 


Alın Kırışıklıklarına Çözüm : Botoks 



Alın kırışıklıklarının gidermenin elbette farklı yolları bulunur. Çizgilerin içine tek tek iğne yaparak yani dolgu maddeleri enjekte ederek problemin üstesinden gelinebilir. Dolgu maddesi dendiğinde hemen akla en sık kullanılan “botoks” maddesi gelir. Botoks aynı zamanda yöntemin adıdır. Botoks, Clostridium botulinum olarak isimlendirilen bir bakteriden elde edilen zehirli bir madde yani toksindir. Zehir olması tedavi edici olmaması anlamına gelmemektedir.

Tedavide kullanımı, sinirler ve kaslar arasındaki uyarıları kesintiye uğratmasından kaynaklanıyor. Kesintiye uğrayan sinirlerde kasları uyaramıyor ve kaslar serbest kalmak mecburiyetinde kalıyor. Kısaca tabiri caizse kırışık olan bölgeyi felç bırakabiliyor. Bu da alın derinizdeki kırışıklıkların, kaş arası çizgilerin ya da cildinizin mimiksiz ve düzgün bir görünüm almasını sağlıyor. Botoks tedavisinin etkisi kalıcı değildir. Ancak sizi 3 aylık bir zaman diliminde alın ve yüz ile ilgili kırışıklarla mücadelede kısa bir mola vermenizi sağlıyor. 


Botoks Güvenilir mi? Tedavi Etkisi Ne Kadar Sürer? 


Botoks kas içine belirli bir miktar uygulanmalıdır. Dengeli uygulanamayan botoks kalıcı zararlara neden olabilir. Enjekte işleminin ardından belirli bir süreye ihtiyaç vardır ki bu süre çoğu zaman 10 günlük bir zamandır. Bu süre zarfında çizgilerin ortadan kalktığını fark edebileceksiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder