12 Ocak 2015 Pazartesi

Biberiye Yağı

Sizler için biberiye yağının özellikleri hakkında bir yazı derledi. Biberiye yağı üzerine yaptığımız kapsamlı çalışma , biberiyenin özelliklerinden tutun , hangi ortamlarda yetiştiğine , hatta faydalarına ve biberiye yağının kullanıma kadar geniş bir araştırma gerçekleştirildi. Umarız sizler için de akıcı ve içerik bakımında faydalı bir makale olmuştur. İyi okumalar.

Biberiye Nedir ?



Biberiye dünyanın birçok ülkesinde kültürü yapılan bir bitkidir. Başta Türkiye olmak üzere özellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde 1500-1700 m yüksekliklere kadar yetişme ortamı kendine bulur. Çok sayıda varyete ve forma sahiptir ayrıca biberiye. Akdeniz havzası başta olmak üzere ılıman ve sıcak iklim bölgelerinde kültüre alınmıştır. Akdeniz ülkelerinde yabani olarak kendi kendine yetişme alanı bulmuştur. Yayıldığı ülkeler Portekiz, Yugoslavya, Fransa, İspanya, Tunus, Fas, Cezayir ve İtalya'dır.

Biberiye Yağı ve Özellikleri 


Biberiye ülkemizin batı ve güney kıyılarında yabani olarak yetişirken aynı zamanda biberiye park ve bahçelerde yetiştirilir. Baharat v.b. amaçlarla kültürü yapılamaz. Baharat olarak da fazla kullanımı yoktur biberiyenin. Uçucu yağ üretimi yok denecek kadar azdır. Bunun yanında, birçok ülkede doğal yetişen biberiye toplanmakta ve değerlendirilmektedir. Ancak istatistiği tutulmamaktadır. Bu nedenle rakamla ekonomik önemi veri olarak bulunmamaktadır.


Biberiye Yağının Faydaları 


Biberiye tam anlamıyla mucize bir bitkidir demek yanlış olmaz. Romatizmal ağrılardan gut hastalığını, karaciğer hastalıklarından uykusuzluğa her derde deva. Daha da bir çok soruna çare. Harici kullanımlarda romatizmal ağrıları kesici ve iltihap giderici özelliği bulunmaktadır.

Biberiye yağı ,İdrar söktürür, gaz giderir, kan dolaşımını düzenler ve arttırır. Bronşite, sinüzite oldukça faydalıdır. Karaciğer enzimlerini düzenlemede tercih edilir. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Saç dökülmesine ve kepeğe faydalı etkiler sağlar. Yağ çözücüdür. Ayrıca kolesterolü düzenler.


Biberiye yağının faydaları yazımız burada bitiyor. Doğal yağlar hakkında daha fazla bilgi almak adına aşağıdaki linlere tıklayabilir ve cilt, saç bakımınızı yapabilir ve sağlığınızı bu doğal yağları ile koruyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder