15 Ocak 2015 Perşembe

Alıçın Kalbe Faydaları

Editörlerimiz sizler için alıç nedir, alıcın faydaları nelerdir hakkında bir makale hazırladılar. 

Edindikleri detaylar çok çarpıcı ve kafada soru işareti bırakmayacak nitelikte.İyi okumalar dileriz.

Alıç Nedir ?

Alıç 10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri tüketilmektedir.Bitkiye çok güçlü antioksidant özellikler kazandıran flavonoid (flavonlar) bileşikleri açısından oldukça zengindir. Meyveleri olgunlaştığında kırmızı ve sarımsı bir renk alan, yuvarlak görünümlü alıç, süs bitkisi olarak da kullanıyor. Alıç, Türkiye’de, derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ya da dağlık çevrelerde yetişiyor.

Alıcın Faydaları Nelerdir ?


İsmini çok duyduğumuz bitkiler arasında bulunmasa da sağladığı faydaları duyunca sizin de tüketim listenize girecektir. Bir sonbahar meyvesi olan alıçın faydalı olduğu rahatsızlıklar arasında kalp ritm bozuklukları, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı ve damar sertliğini faydalarına sıralayabiliriz. 
Alıç besininden beynimiz için de faydalı olmasını istiyorsak yapılması gereken, onu düzenli tüketmek. Dolaşımı sağlayan damarları genişleterek,  kanın beyne daha iyi akmasını sağlamanın yanında kan basıncını da azaltmaktadır. Yani yüksek tansiyona karşı koruma sağlamaktadır. 
İçerdiği bioflovonoidler sayesinde kan damat çeperlerini güçlendirmektedir. Sinirsel kalp çarpıntısını engeller. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder