Sizler için kereviz nedir, kerevizin faydaları nelerdir başlıkları altından bir yazı derledik..Elde ettiğimiz verilerle doyurucu bir metin oluşturmaya çalıştık. Umarız sizler için yararlı bir metin olmuştur. İyi okumalar.
Kereviz Nedir, Kerevizin faydaları Nelerdir
Kereviz (Apium graveolens), maydanozgiller Apiaceae ailesine ait Batı ve Kuzey Avrupa sahil bölgelerinin ve özellikle de bu bölgelerin çukur ve sazlık kesimlerinin yerlisi kabul edilen, yenilebilir, iki senelik bir bitkidir. Bir metreye kadar boy atabilir. Çiçekleri krem rengine çalan beyaz renkte, 2–3 mm. çapındadır.
Kerevizin Besin Değerleri
Kereviz içerik bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. A, B, C vitaminlerinin yanı sıra fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum gibi mineralleri de barındırır. Bu kadar mineral ve vitamin barındıran bir sebze de elbette birçok hastalığa karşı mücadelede önemli bir yer tutar.
100 gram kerevizdeki besin değerleridir.
Kalori (kcal)
|
16
|
Toplam yağ
|
0,2 g
|
Kolesterol
|
0 mg
|
Sodyum
|
80 mg
|
Potasyum
|
260 mg
|
Karbonhidrat
|
3 g
|
Diyet Lifi
|
1,6 g
|
Şeker
|
1,8 g
|
Protein
|
0,7 g
|
A Vitamini
|
449 IU
|
C Vitamini
|
3,1 mg
|
Kalsiyum
|
40 mg
|
Demir
|
0,2 mg
|
B6 Vitamini
|
0,1 mg
|
Magnezyum
|
11 mg
|
Kerevizin Faydaları Nelerdir ?
- Uyarıcı etkisi bulunur kerevizin.
- Kanın içerisindeki stres hormonlarını azaltarak sinirden dolayı bünyemizde oluşan yorgunluğu alır.
- Vücuda dinçlik verir.
- Cinsel isteği ve gücü arttırır , iktidarsızlık problemini giderir.
- İştah açıcı özelliği vardır.
- Ağız kokusuna bire birdir.
- Öksürüğü keser.
- Kanı temizler.
- Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir.
Kereviz Yemek Tarifi
- 1 tane kereviz
- 2 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- Zeytinyağı
- Bir fiske tuz
- Bir miktar limon suyu
Kereviz yemeği yaparken hepsini doğradıktan sonra tencereye atmanız ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirmeniz yeterlidir. Dileyenler sırayla soğan , domates, havuç,kereviz doğrayarak tencerede az miktar kavurabilir. Kereviz portakalla da yapılmaktadır genelde bu kerevizin acı tadının alınması ve C vitamini arttırmak için yapılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder