11 Ocak 2015 Pazar

Bitkisel Yağların Faydaları Nelerdir

Bitkisel yağlar , doğal bitkilerden üretildikleri için organik yağlardır. Şunu belirtmek isterim ki tüm bitkiler iyi ya da kötü bir fayda sağlıyordur insan vücuduna. Tabi bu durum bitkisel yağları kullanmak için yeterli bir argüman vermez bize.


Bitkisel yağlar kendi özellerinde , tekil problemler çözmede oldukça etkilidir. Ben de sizler için bu konuyu etraflıca araştırdım . Bitkisel yağlar nedir , faydaları nelerdir , özellikleri nelerdir sorularına cevap aradım.İyi okumalar dilerim.


Bitkisel Yağların  Faydaları 

  • İnsanlara farklı faydalarından kaynaklı ceviz, keten tohumu, çörek otu ve üzüm çekirdeği gibi ürünlerin yağları fonksiyonel yağ kategorisinde sayılır.
  • Fonksiyonel yağlar tıbbi ve aromatik bitkilerden doğal yöntemlerle elde edilmektedir. insan sağlığı noktasında oldukça önemli bir yeri olan bu yağlara artık gerektiği önemin verilmeye başlandı.
  • Bazı bitkilerden elde edilen yağların insan sağlığına birçok katkısı olduğu gerçekleştirilen araştırmalarda ortaya kondu. Çörek otu, üzüm çekirdeği, ceviz ve keten tohumu ile nar çekirdeği (doa) gibi ürünlerden elde edilen yağların insan sağlığına çok yönlü katkıları nedeniyle fonksiyonel yağ özelliklerine sahip olduğu belirtildi.
  • Tıbbi ve aromatik bitkilerden doğal yöntemlerle elde edilen fonksiyonel yağların insan sağlığı açısından önemi yavaş yavaş anlaşılmaktadır.

Bitki yağlarından yararlanmak adına aşağıdaki bitkisel yağların yararlarını ve kullanım alanlarını aktardığımız yazılarımıza göz atabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder