8 Ocak 2015 Perşembe

Kilo Kontrolü İçin Hangi Besinler Yasaklı Hangileri Masum

Kilo kontrolü için hangi besinler yasaklı hangileri masum, sizler için bu konuda bir yazı hazırladım. Kilo almamak için yemememiz gereken yasaklı besinler hangileridir , yiyebileceğimiz besinler hangileridir onları sıraladım. İyi okumalar dilerim. 

Kilo Kontrolü İçin Besinler 



Gündelik beslenmenizi doğrultusunda yağlara karşı dikkat etmelisiniz çünkü tükettiğimiz en yüksek kalorili yiyecek yağlardır. Yağlar içine eklendikleri yiyeceklerin kalorisini oldukça yükseltirler. Gizli yağı yüksek yiyecekler çevremizi sarıp sarmalamaktadır ve çoğumuz farkında dahi olmadan bu yiyecekleri alabildiğine tüketiyoruz. Bu noktadan baktığımızda pastahane simidi yenmemelidir, sokak simidi daha masumdur; kıymadan yapılan kebaplar adana-urfa-köfte-döner asla yenmemelidir, pirzola-bonfile-biftek-çöp şiş-kuşbaşı masumdur; cipsler yasaklıdır, leblebi masumdur, hazır dondurmalar yasaklıdır, pastane dondurması masumdur; kremalı çorbalar yasaklıdır, sade çorbalar masumdur; şerbetli tatlılar yasaklıdır, sütlü tatlılar masumdur.

Yasaklı Besinler 

Tuzlu yiyecekleri olabildiğine az tüketmelisiniz. Günümüzde bir insan günlük tuz ihtiyacını ortalama 4 kat fazlasını tüketmektedir. Fazla tüketilen tuz tansiyon yüksekliği, kemik erimesi ve vücutta su tutarak ödeme sebebiyet veriyor. Turşular-salamuralar yasaklıdır, taze sebze meyve masumdur; cipsler-krakerler yasaklıdır, patlamış tuzsuz mısır masumdur; salam-sosis-sucuk gibi şarküteriler yasaklıdır, füme etler göreceli olarak daha tüketilebilir katagoridedir.


Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketmemelisiniz. Glisemik indeks, besinin içindeki şekerin yüksekliğini ve hızlı kana karışması anlamına gelmektedir. Bu türdeki besinleri seçtiğinizde kan şekeriniz hızlı inişler ve çıkışlar yaşanır. Bu durumda daha çabuk acıkırsınız ve daha çok yersiniz. Mesela bu açıdan baktığımızda pirinç yasaklıdır, bulgur masumdur; beyaz ekmek yasaklıdır, esmer ekmek masumdur; muz yasaklıdır, kivi masumdur; karpuz yasaklıdır, kiraz masumdur; üzüm yasaklıdır, erik masumdur; beyaz makarna yasaklıdır, kepekli makarna masumdur; mısır-patates yasaklıdır, kurubaklagiller masumdur.


Masum Besinler 


Protein ve kalsiyum oranı yüksek olan besinler ise kilo kontrolünde tam manası ile bir mucizedir. Süt, yoğurt, ayran, kefir yıldız sayılması gereken yiyeceklerdir. Özellikle yaz aylarında cacık, yoğurtlu semiz otu, yoğurtlu közlenmiş sebzeler, taze meyve ile yapılan katkısız yoğurtlar ve sütlü kahve açlığa cevap vermede öncelikli seçilmesi gereken yiyeceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder