16 Ocak 2015 Cuma

Gribal Enfeksiyonlara İyi Gelen Bitki Çayları

Siz değerli okurlar için gribal enfeksiyonlara iyi gelen bitki çayları konusunda bir yazı hazırladım. Yazımı grip nedir, gribe iyi gelen bitki çayları nelerdir sorularıyla destekledim. Elde ettiğim yanıtlarla oluşturduğumuz bu makale tüm sorularınıza cevap niteliğindedir. Umarım siz de yeterli kadar faydalanabilirsiniz iyi okumalar.

Grip Nedir ?





Genellikle mevsimsel değişimlerde ve soğuk hava koşullarında meydana gelen grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından gerçekleştirilen, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Gribal enfeksiyon özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır yaşanmaktadır ve ölüme kadar varılabilen ciddi sonuçlarala karşılaşılabilmektedir. Bu kadar ciddi tablolar yol açan grip, halk arasında çok sık olarak soğuk algınlığı ile karşılaştırılmaktadır.

Soğuk Algınlığı





Soğuk algınlığı, ateş görülmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtiler ile kendini hissetiren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahatı gerektirmeyen bir sağlık sorunudur ve grip ile kesinlikle karşılaştırılmamalıdır.

Gribin Nasıl Bulaşır

Grip hastalığı genelde kişiden kişiye öksürük ve hapşırma ile geçer ve  influenza virüsü ile bulaşmaktadır. Ayrıca direk virüse de maruz kalabilirsiniz illa kişiden geçmesi şart değildir. Grip olan kişilerin kişisel eşyalarından da geçer. 

Grip  Belirtileri 

Gripte 38 derece üzerinde yüksek ateş görülmektedir. Ayrıca gripte ; 
  • yorgunluk ve halsizlik
  • Vücutta ağrılar ve baş ağrısı 
  • Kaslarda kırılmalar 
  • kuru ve ağrılı öksürük
  • burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı görülebilir




Gribe İyi Gelen Bitki Çayları





Özellikle kış günlerinin en fazla yakalanılan hastalık denince akla ilk gelen hastalık griptir. Grip için şifa umduğumuz bitkilerin en başında da herkesin tahmin edebileceği gibi ıhlamur gelir. Ülkemizde bolca yetişen ıhlamurun birçok faydasının yanı sıra, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda normal doktor tedavisinin yanında alternatif olarak faydalandığımız önemli bir bitkidir. 

Gribi karşı ayrıca zencefil , limon çayı, ekinezya, ada çayı, zerdeçal çayı iyi gelmektedir. Tatlandırmak adın bu çayların içerisine tarçın veya bal eklenebilir ama genelde limon ile beraber tüketilmesi önerilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder