14 Ocak 2015 Çarşamba

Ardıcın Faydaları ve Kullanım Alanları

Sizler için ardıç nedir, ardıcın faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde ettikleri sonuçları makale haline getirdim. Umarız sizler için kafanızda ki soruları çözebilecek bir yazı meydana getirdim. İyi okumalar dileriz.

Ardıç Nedir



Kozalaklılarda incelenen ardıç; 2-5 metre boyunda bir ağaçtır. Ardıç biçim olarak yaprakları ince, uzun, sivri ve güzel kokuludur . Meyveleri; siyah, parlak kozalak şeklindedir. Bunlara “Ardıç tohumu” adı da verilmektedir. Kasım ve Aralık aylarında toplanıp, kurutulur. Bir çok türü vardır. 


Hoş kokusu olan ardıç ağacının meyveleri siyah renklidir ve şekil olarak kozalağı anımsatır. 8-9 metre kadar uzayabilen bu ağacın 600 yıl civarında ömrü vardır. Ardıç tohumu olarak da adlandırılan meyveleri iyi bir C vitamini deposudur ve içeriğinde uçucu yağ, organik asitler, reçine, acı madde, glikoz ve sakaroz bulunur

Ardıcın Faydaları Nelerdir ? 

  • Uyarıcı ve iştah açıcıdır 
  • Vücuda enerji sağlar 
  • Kansızlığa karşı kullanılabilir 
  • Hastalıklarda, daha hızlı iyileşme sağlar 
  • Nefes kokularını giderir. 
  • Kansızlığa iyi gelir. 
  • İdrar söktürür.

Ardıcın Kullanımı 

Ardıç kozalakları sonbahar başında toplanması ,ardından dikenlerinin temizlenmesi sağlanır daha sonra  2 yıllık olgunlaşma süreleri vardır. Ardıç yağı yapımı, damıtma tekniği ile  olmaktadır. 

Ardıç Yağı 


Ardıç yağı kremi romatizmal hastalıklarda kullanılmaktadır. Ağrı kesici olarak bilinmektedir. Ardıç yağı kremi bel ve boyun fıtığı ağrıları, eklem ağrıları ve kas ağrılarında romatizmal ağrılarda kullanılması tavsiye edilir.

Ardıç Yağı Kremi


Ardıç yağı kremi  böbrek taşının düşürülmesinde, kan dolaşım hızını arttırmada, kanı temizlemede, baş ağrılarında ve sinüzitte, toksit maddelerin vücuttan atılmasında, nefes darlığında, grip hastalığında, bağırsak parazitlerini  temizlemede ve sindirimi düzenlemede kullanılmaktadır. Ayrıca yaraların enfeksiyon kapmasını engellemektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder