13 Ocak 2015 Salı

Karabiberin Faydaları ve Kabızlığa Etkisi

Siz değerli okurlar için karabiber nedir, karabiberin faydaları nelerdir sorularına cevap aradım ve elde ettiğim cevaplarla hazırladığım bu kapsamlı makaleyi sizlere sunuyorum. Yazım karabiber nedir , faydaları nelerdir , karabiber nerede , nasıl kullanılır sorularına ayrıntılı cevaplar içeriyor.İyi okumalar dilerim.

Karabiber Nedir 


Serdar Ortaç sayesinde çoluk çocuk hepimizin algısına bir cinsel obje olarak yer etmiş olan karabiber karabibergillerin örnek bitkisi olarak incelenir, zeytinsi, meyvelerin taneleri yuvarlak, yaprakları kalp biçiminde, tırmanıcı bir bitkidir. Sofralarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmezi olarak kullanılan karabiber Dünya’da da en çok tüketilen baharatlar arasındadır. Karabiber ağacının meyvesi olan biber, olgunlaşmadan hasat edilip kurutulunca karabiber meydana geliyor. 

Karabiberin Faydaları Nelerdir ?

Karabiberin iştah açıcı özelliği vardır. Özellikle sindirim sisteminin işleyişini olması gerektiği şekilde düzenleyerek bu sayede hazmı kolaylaştırır. Kabızlık oluşumunu engellediği gibi aynı zamanda sindirim sistemindeki mikroplara karşı savaşır . Enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kansızlığa karşı faydalıdır.

Karabiberin Besin Değerleri 

100 gram karabiberdeki besin değerleri  aşağıdaki tabloda verilmiştir. 
Kalori (kcal)
251
Toplam yağ
3,3 g
Trans yağ
0 g
Kolesterol
0 mg
Sodyum
20 mg
Potasyum
1.329 mg
Karbonhidrat
64 g
Diyet Lifi
25 g
Şeker
0,6 g
Protein
10 g
A Vitamini
547 IU
Kalsiyum
443 mg
Demir
9,7 mg
B6 Vitamini
0,3 mg
Magnezyum
171 mg

Karabiber- Yoğurt Maskesi 

Karabiberden bahsetmişken karabiber ve yoğurt maskesinden bahsetmek olmaz. Bundan kaynaklı sizlere son olarak karabiber ve yoğurt maskesini aktaracağız. Cildin yumuşamasını sağlamanın yanında içerdiği besin değerleri ile cildi koruyan karabiber , yoğurt ile karıştırıldığında ölü deri hücrelerinin de dökülmesini sağlar. 

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam karabiber

Malzemeler karıştırıldıktan sonra cilde ve boyna sürülmelidir. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder