3 Ocak 2015 Cumartesi

Bitkisel Yağlar


Bitkisel yağların faydaları altında bütün bitkisel yağları ele alarak sizi bitkisel yağlar konusundan bilgilendirmeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 



Kabak Çekirdeği Yağı 



Kabak çekirdeği yağı; Badem yağına benzeyen özelliklerinin yanısıra, özellikle taşıdığı çinko ve selenyum türevleri gibi organik minerallerin etkili antienflamatuar (iltihap önleyici) ve antioksidan nitelikleri bu maddelere gerek duyulan tüm sistemik ve cilt rahatsızlıklarına karşı tercih edilmesini sağlamaktadır.


Kabak çekirdeği yağı direnç sistemini destekler ve toksinlerin etkisini azaltıp, enfeksiyonlu, iltihaplı hastalıklardan koruyabilir. Göz çevresine sürüldüğünde yaşlanma etkilerini azaltmaktadır.

Ceviz Yağı 


Cevizgiller ailesinden  ceviz ağacı meyvasının yemişlerinin iç kısım zarıdır, çok besleyici bir yemiştir. Bu meyvanın %70′ i yağ ihtiva etmektedir. Bu yağ önce soğuk, sonra sıcakta sıkılması ile elde edilmektedir. Açık sarı renkli, tatlımsı lezzetli sabit bir yağdır.


Doğal Defne Gar Yağı



Romatizma ağrılarına iyi gelir. Saç dökülmesi ve kepeklenmeyi önleyip saçın güçlenmesini sağlar. Saç ve romatizma için gerekli yerlere parmak uçlarıyla masaj yapılarak sürülür.


Jojoba Yağı 


Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir. Kuru ve kırık saçları besler parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.

Kekik Yağı 



Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına dişe eti iltihaplarına iyi gelir. Kurt düşürücüdür. Alyuvar oluşumunu arttırır. Şeker hastalığına iyi gelir. Yara ve yanıklara antiseptik olarak kullanılır. Romatizmaya iyi gelir.


KULLANILIŞI: 2-3 damla yarım fincan suya katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılır. Parmak uçlarıyla masaj şeklinde tatbik edilir. Fazlası sakıncalı.


Susam Yağı



Doğal susam yağının faydaları saymakla bitmiyor. Susam yağı; salata, mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere lezzet katsın diye kullanılıyor. Kalsiyum, potasyum, fosfor, B vitamini ve demir de taşıyan susam tohumları; kolestrolsüz bir besin özelliğinde. Susam yağının etkisinden yararlanmak için susamın kavrulmaması, sıcak su ile temas etmemesi ve ısıdan mümkün olduğunca korunması gerekiyor. Cilt sorunlarını ve mantar enfeksiyonlarını engelleyebildiği gibi doğrudan saç diplerine ve tırnaklara da sürülebiliyor.




Gül Yağı 

 Antiseptik (mikrop öldürücü )olarak kullanılan gül yağı makyajı temizler, ciltteki doğum lekelerini alır. Alerjik ciltlere iyi gelir. Cilde canlılık kazandırır. ” Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderilmesine yardımcı olur. Ellerinizin ve cildinizin güzelleşmesi için gül yağını badem yağıyla karıştırıp, kullanabilir.


Bitkisel yağlar yazımız burada bitiyor.Umarız işinize yaramıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder