3 Ocak 2015 Cumartesi

Bulimia Nedir


Sizler için bulimia rahatsızlığı nedir, bulimia belirtileri nelerdir, bulimiya hastalığının tedavisi, hakkında yazı hazırladık.

Bulimiya Rahatsızlığı Nedir



Bulimiya kısaca beslenme bozukluğuyla ortaya çıkan ve genelde kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık türüdür. Bulimiya rahatsızlığı görülen kişilerde, bulimik atak sırasında, diğer insanlardan fazla besin tüketirler. Çoğunlukla yalnız kaldıklarında, çok hızlı bir şekilde yemek tüketirler, akabinde de yediklerinin kilo almasına neden olmaması için, istekli kusma ,uygun olmayan bir şekilde boşaltım sistemini harekete geçirici ilaçların kullanımı, yoğun egzersiz bu ve benzeri tedbirler. 
Düzensiz beslenme bozukluklarından kaynaklanan büyüyememe hastalıkları çocukları olumsuz yönde etkiliyor. On yaş altı ve üstü gelişme çağında olan çocukların çoğunda bulimia hastalığı görülüyor. 
On yaş altı çocuklarda daha sık gören bulimia, beslenme hastalığı aile içinde ki geçimsizliklerden kaynaklanıyor. Aile için olan tartışmalar boşanma, ölüm ve ayrılıklar çocukları olumsuz yönde etkiliyor.
Önemli Bilgi : Araştırmaya katılan kişilerin yüzde ellisinin, bulimia hastalığının belirtilerinin on yaşında ortaya çıktığı belirtiliyor. Araştırma sonucunda sadece yüzde onluk bir kısmın bulimia hastalığına daha geç olduğu belirtiyor. Uzmanlar bu hastalığın çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor.

Bulimia Belirtileri Nelerdir


Bulimia belirtileri anlamak adına genel soruları sizlerle paylaşacağız. Eğer bu soruların çoğuna evet cevabı veriyorsanız mutlaka doktora başvurunuz. 
  1. Tıkınırcasına yeme nöbetleri yaşıyormusunuz ?
  2. Bedensel görünüşünüz ve kilonuza karşı takıntılı mısınız ?
  3. Yedikten sonra suçluluk, utanç veya stresli hissediyor musunuz ?
  4. Yemeye başladığınızda kendinizi durduramayacağınızı düşünüyor ve korkuyor musunuz ?
  5. Kilonuzu kontrol etmek için kusma ya da müshil ilaçlarından kullanıyor musunuz?
  6. Yemekler ve diyetler hayatınızda büyük bir öneme mi sahip ?

Bulimiya Hastalığının Tedavisi


İlk başvuru kaynağımız uzman bir hekim öncülüğünde ve önerilerinin uygulanması ile birlikte pisikolojik destek gerektirebilecek bir rahatsızlık olduğu için bir psikoloğada görünmekte fayda var. Beslenme uzmanlarından alınacak tavsiyeler ve uygulamalarla rahatsızlığın giderilmesine yönelik çözümler yararlı başvuru kaynakları olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder