10 Aralık 2017 Pazar

Saç Bakımında B3 Vitamini

Siz değerli okurlar için saç bakımında b3 vitamini hakkında bir yazı hazırladım.Yazımı B3 vitamini ile saç bakımı nasıl yapılır , etkili midir , saç uzatmada etkili midir gibi sorularla geliştirdim. B3 vitamini hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdim. Her türlü saç tipine b3 vitaminin nasıl etki ettiğini araştırdım. İyi okumalar.

B3 Vitamini İle Saç Bakımı



Suda çözünebilen bir vitamin olan B3 (Niyasin), kan damarlarını genişletip, saç derisinde kan dolaşımına yardımcı olarak saç köklerinin beslenmesinde etkilidir. Niyasin sağlıklı saç uzamasını sağlarken saç dökülmesi sebepleri arasında gösterilen saç derisinde kolesterolün birikmesine karşı mücadele eder.B3 vitamini cilt bakımı kadar saç bakımında da kullanılan bir vitamindir. Özellikle saç derisi problemlerinde oldukça etkilidir. Saç bakımında saç yağlanması, seboreik dermatit, sedef gibi problemlerle başa çıkmanızın yanı sıra yukarıda da belirtildiği gibi saç dökülmesini önler ve sağlıklı saç uzamasını sağlar.

B3 Vitamini İle Seboreik Dermatit 

Seboreik dermatit en çok şikayet edilen saç derisi kronik rahatsızlıktır. Saçlı derisinde kızarıklık, kepeklenme, kaşıntı ve ıslaklık hissi gibi şikayetlere yol açar. Seboreik dermatit ciddi bir cilt problemidir ve yaşayan insanlar tarafından bıkkınlık oluşturan bir rahatsızlıtır. Seboreik dermatit de B3 vitamini oldukça yararlı sonuçlar meydana getirmektedir. 200 ml lavanta suyuna 10 gr b3 vitamini, 10 ml b5 vitamini, 10 ml kükürt, 10 gr çinko oksit, 20 ml %25 glikolik asit, 20 ml %20 laktik asit karıştırarak bir solüsyon hazırlıyorsunuz. Bu solüsyonu çalkalayıp bir yemek kaşığı suyu alın, içine bir mercimek tanesi c vitamini (l ascorbic acid) ilave edin. C vitamini her seferde çözünerek kullanılır yoksa bozulur. saç derinize yıkanmadan 10 dakika önce bu karışımı uygulayın. Saç derinizin yenilenmesini ve onarımını sağlayacak bu solüsyondan sonra saçlarınızı yıkayın ve sonra bir maşrapa damacana suyuna ilave edeceğiniz bir su bardağı elma sirkesini saç derinize dökünüz. Önemli hatırlatma on günde bir de ketoral, fungoral gibi ketokonazol içeren bir şampunla saçlarınızı yıkamayı unutmayınız.

B3 Vitamini İle Sedefli Saçlar

Sedef, süreklilik gösteren bir deri hastalığıdır. Alerjik ya da mikrobik bir hastalık değildir. Zaman zaman alevlenme ve iyileşme dönemleri olan periyodik bir rahatsılıktır. Sedef, en sık saç derisi, diz, dirseklerde görünür. Sedef hastalığı saç dökülmesine neden olmaz. Ancak saçı çevreleyen kalın kabukları sökmeye çalışırken saçlarınız dökülebilir.
Saç derinizde sedef yani "psoriasis" rahatsızlığı varsa b3 vitamini bu konuda oldukça etkili sonuçlar verir. Yapmanız gereken her duştan 15 dakika önce sedefli bölgeye, bir tatlı kaşığı suda, bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L ascorbic acid, bir mercimek tanesi kükürt, bir mercimek tanesi çinko oksit çözerek sürünüz ve 15 dakika sonra yıkayınız.

B3 Vitamini İle Yağlı Saç Bakımı

Saç yağlanması tedavisi için b3 vitamini saç derisinde yağlanma sorunlarına karşı oldukça etkilidir. Saç dersindeki sebum üretimini dengeler. Çinko oksit, kükürt ile beraber kullanıldığında saç yağlanmasını yüksek oranda azaltır. 200 ml lavanta suyuna ekleyeceğiniz 10 gr b3 vitamini, 10 ml kükürt, 10 gr çinko oksit saç yağlanması sorununuza çözüm olacaktır. Bu karışımı duştan 10 dakika önce saç derisine sürünüz. Duştan sonra da bir maşrapa damacana suyuna ekleyeceğiniz bir su bardağı elma sirkesini saç derinize ilave ediniz.

B3 Vitamini İle Saç Uzatma 

B3 vitamini saç derisi de dahil vücuttaki kan dolaşımının arttırarak saç köklerinin beslenmesini destekler, saç büyüme hızını arttırarak saçın incelmesini ve buna bağlı hasar görmesini engel olur.B3 vitamini yani niyasin saç uzatmak için de kullanılabilir. Bir yemek kaşığı suya yarım çay kaşığı b3 vitamini, yarım çay kaşığı b5 vitamini, yarım çay kaşığı kükürt, yarım çay kaşığı c vitamini, yarım çay kaşığı a vitaminli yağ, yarım çay kaşığı çinko oksit, yarım çay kaşığı e vitamini, yarım çay kaşığı hint yağı karışımını saç diplerine sürüp 5 dakika sonra duş almanız yeterli gelir, saçlarınız daha hızlı uzar.

B3 Vitamini ile Saç Dökülmesi 


Saç dökülmesinin bir çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler arasında genetik , saç derisi hastlaıkları olabildiği gibi vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı da saç dökülmesi sorunları vardır. Bundan kaynaklı saç dökülmesi sorunlarında b3 vitamini kullanabilirsiniz. Saç deriniz için iki ayrı karışım hazırlayıp kullanacaksınız. Bu karışmlardan sulu olanı için 200 ml lavanta suyu, 10 ml keratin, 10 ml argireline, 10 ml b5 vitamini, 10 gr b3 vitamini, 10 gr çinko oksit ve 20 ml %20 laktik asiti çözün bu toniği saç derisine sürün. Ayrı bir kapta 60 ml hint yağı, 30 ml çörek otu yağı, 10 ml e vitamini, 10 ml a vitaminli yağ, 10 ml c vitaminli yağ karıştırıp sulu çözeltiden sonra üzerine sürünüz. Oldukça besleyici bir vitamin ve protein bakımı yapmış olursunuz.


B3 vitamini hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder