10 Aralık 2017 Pazar

Mideye İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Siz değerli okurlar için mideye iyi gelen şifalı bitkiler üzerine bir araştırma gerçekleştirdim.Mide ağrısı nedir , mide ağrısına ne iyi gelir , mide ağrısına iyi gelen bitkiler sorularıyla makalemi destekledim. Bu nokta da mide ağrısına iyi gelen bitkileri ve çayları siz değerli okurlara aktardım.İyi okumalar dilerim.

Mide Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Yeme içme kültüründe karşılaşılan olumsuzluklar mide rahatsızlıklarının sebepleri arasında maalesef en üst sırada yer alıyor. Sindirim sisteminin ve hayatımızın en önemli organlarından olan midemize özenli bakmamız gerekmektedir. Uzmanlar, çeşitli bitki kürleri ve karışımlarla mide hastalarına çeşitli doğal reçeteler sunuyor. Bu reçeteler özellikle ülserden, stresten veya fazla kilodan kaynaklı mide ağrılarına iyi gelmektedir. 


Mideye İyi Gelen Bitkiler ve Çayları



Mide sağlığını korumak adına 6-8 bardak ısırgan otu, aynı safa eşit karışımının çayı tüketmelidir. İnce kıyılmış bu bitki karışımından yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Önerilen çay miktarı gün boyuna yayılarak (örneğin 15-20 dakikada 1-2 yudum), sıcak olarak yudumlanır.


Taze toplanan ısırgan otu ve sinirli ot yaprakları iyice yıkanıp ince kıyıldıktan sonra uygun bir meyve sıkacağına atılarak öz suları elde edilir. Bu öz su karışımından saatte 1 yemek kaşığı, aynı miktarda suyla inceltilerek alınır. Mevsim nedeniyle herhangi bir bitki bulunamıyorsa, bulunabilen bitkilerin öz suyu etkilidir. Ekşi yonca mide öz suyuna iyi gelmektedir ve önerilen çay karışımının her bir bardağına eklenir, taze sıkılmış ekşi yonca öz suyundan 3-5 damla katılır. Taze toplanan bitki yıkanır ve hemen suyu çıkartılır.


Diğer yandan mide ağrılarına ve ülsere iyi gelen bitkiler arasında nane( sindirime iyi gelmektedir)  , fesleğen, papatya ( stresi azaltarak mide kramplarını almaktadır),zencefil ( gaz gidericidir) , zerdeçal ( mide iltihaplanmasına, bakteri oluşumuna engel olmaktadır)  , karahindiba( A, B, D, C vitaminleri içermektedir. Ayrıca potasyum,demir çinko içermektedir ve kabızlığı gidermektedir) ,rezene ( iltihap ve gaz gideridir) dere otu , kekik bulunmaktadır. Bunların hem çayları yapılabilir hem de salatalarda tüketilebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder