9 Aralık 2017 Cumartesi

Saç ve Cilt Bakımında A Vitamini Kullanımı




Sizler için hazırladığımız Saç ve Cilt Bakımında A Vitamini Kullanımı yazımızı sizlere sunuyorum. Hazırladığım A vitamini kullanımı yazımda ayrıca A vitamini faydalarına , saç uzatmada a vitaminin faydalarına kadar bir çok konuda detaylı bir yazı hazırladım. Şimdiden sizlere iyi okumalar dilerim.

A Vitamini Kullanımı

Saç ve Cilt Bakımında A Vitamini Kullanımı
A vitamini saç ve cilt bakımı hususunda çok fazla bilinmeyen bir vitamindir bu yazımızda a vitaminin saç ve cilt bakımında nasıl kullanılacağını sizlere aktarmak istiyorum. Önce a vitamini nedir sorusuna eğilmek de yarar var. Yağda çözünen bir vitamindir her şeyden önce a vitamini ve hayvansal kaynaklarda retinol ve bitkisel kaynaklarda karoten gibi iki farklı biçimde vardır ve büyümede rolü oldukça fazladır, proteinlerin yapısında çok etkilidir. A vitamini bitkilerde alfa-karoten, beta-karoten, gama-karoten, delta-karoten, zeta-karoten, epsilon karoten şeklinde bulunur ve en çok, tatlı patates, havuç, ıspanak, kara lahana, bal kabağı, kavun, dolmalık biber, kırmızı biber, domates ve greyfurtta bulunur. A vitamini hayvansal olarak genelde retinol biçiminde barınır ve  en çok, karaciğer, balık yağı, yumurta, süt ve kırmızı et gibi hayvansal besinlerde bulunur.



A Vitamini Faydaları


A vitamini, göz sağlığı açısından son derece faydalı bir vitaminidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt sorunlarına karşı etkilidir. Ayrıca sindirim sisteminde var olan ülserleri tedavi eder; soğuk algınlığına ve böbreklerde, mesanede, akciğerlerde ve mukus zarlarında enfeksiyonlara karşı vücudun direncini oluşturur. A vitamini vücudumuzda bağışıklık sistemi, ülser, sindirim sistemine faydaları göz önünde bulundurulur ve bu rahatsızlıklar yaşayanların diyetlerinde bu maddeleri içeren yiyecekler kullanılır veya direkt olarak kendisi vitamin olarak reçete edilir. A vitamini dokuların oluşumunda çok etkili olmakla birlikte kemiklerin ve dişlerin oluşumunda etkili rolleri olan bir vitamindir. Ayrıca proteinlerin kullanımını düzenler ve cildimizde hayati önemi vardır. A vitamini ile saç ve cilt problemlerine karşı da oldukça faydalı bakımlar yapılır. Büyümede ve protein düzenlenme de ki etkilerinden dolayı saç, tırnak, sakal, bıyık, kirpik, kaş gibi uzmasını istediğiniz yerlerde uzatıcı bakımlarda kullanabilirsiniz.


A Vitamini Saça Kullanımı


Saç bakımında da a vitamininin saç uzatma ve saç dökülmesi gibi konularda tercih ediliyor. A vitamini saç için tercih edilecekse saç derisine uygulanması gereken bir vitamindir. saç tellerine ekstra bir faydası yoktur saç derisine ve kıl köklerine faydalıdır ve bu alanlarda kullanılmalıdır.


Saç Uzatmada A Vitamini Kullanımı


Saç uzatma kürlerinde a vitaminli yağ kullanmak vitaminin diğer maddelerin etkisini artırıcı rol oynar. Bu vitamin protein yapısını dengeler ve büyümede etkili bir vitamindir işte bu yüzden saç uzatmak için tercih edilir. Çünkü saç uzatma formüllerinde kullanılan keratin, argeriline, kükürt gibi maddelerin etkisini arttırır. A vitaminli yağ kullanılan bu bakımlarda a vitaminli yağı e vitamini ile birlikte kullanabilirsiniz.

Saç Dökülmesinde A Vitamini Kullanımı


Saç dökülmesi sorunu yaşayanlara yapılan testlerde kandaki a vitamini seviyesine bakılır, a vitamininin saç dökülmesine etkileri olduğu bilinmektedir. Son yıllarda saç dökülmesine karşı bakım yapanlar a vitaminini daha sık kullanmaktalar. Saç dökülmesi sorunlarında a vitamli yağı, hint yağı, e vitamini ve c vitaminli yağ ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Tabi bu bakımdan önce b3 vitamini c vitamini ve çinko oksiti suda çözüp saç derisine sürerseniz çok daha etkili sonuçlar alınır.

A Vitamini Cilde Kullanımı


A Vitamini cilt kırışıklıkları, cilt çatlakları, sivilce, sedef, gibi cilt problemlerinde tercih edilen vitamindir. Cilt bakımında protein yapısını düzenleyici rolü nedeniyle kullanılır.



Cilt Kırışıklıklarına A Vitamini Kullanımı


İnsan cildi zaman içerisinde kolajen(kollagen) ve elastin tabakalarındaki aşınma ile kırışma ve sarkma eğilimindedir. Özellikle kadınlar bu yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için Zamanla ciltte yaşanan kırışıklıklar genellikle kolajen(kollagen) ve elastin seviyelerinde azalma oluşur. A vitamini kollagen (kolajen) ve elastin sentezini arttıran bir vitamin o yüzden kırışıklık karşıtı bakımlarda a vitaminine başvurulur. A vitamini cildin uyarılmasını tetikleyerek daha genç bir görünüme kavuşmayı destekler. Ancak a vitamini bu konularda tek başına yeterli olmaz, c vitamini ile birlikte kombine kullanabilirsiniz. 10 ml a vitaminli yağ ve 10 ml c vitaminli yağı karıştırarak 2 günde bir cildinizdeki kırışık olan bölgelere uygulayınız. Her gün uygulamayın iki günde bir akşamları çok az miktarda sürünüz.



A Vitamini ile Çatlaklardan Kurtulun


Kilo alıp verme ve cildin gerilmesi gibi durumlarda özellikle hamilelikte ciltteki elastin ve kollagen tabakası sorun yaşar-yırtılır ve bu yırtılmalardan dolayı ciltte çatlaklar meydana gelir. A vitamini kollagen sentezini arttırarak oluşan çatlakların giderilmesi ve oluşması muhtemel çatlakların önlenmesi konusunda oldukça faydalıdır. Çatlaklar oluşmadan önce a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ karışımını akşamları uygulayabilirsiniz. Oluşmuş çatlaklar içinse hızlı bir tedavi için tca kullanabilirsiniz veya zamana yayarak glikolik asitle bu probleme karşı ciddi sonuçlar alabilirsiniz. İster tca ister glikolik asit kullanın çatlakların tedavisinde bu asitlerin yanında a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ kullanarak kollagen sentezini arttırıp çatlakların giderilmesinde size yardımcıdır. bu tarz bir bakım hiç bir kremle sağlayamayacağınız kadar etki gösterir.


A Vitamini ile Sedeften Kurtulun


Sedef yani "psoriasis" hala dahi tıbbın çözüm bulamadığı bir cilt hastalığıdır. Sedef daha çok psikolojik nedenlerden yaşanır. Sedef tedavisinde a vitaminli yağ, c vitaminli yağ, e vitamini, b3 vitamini, b5 vitamini, çinko oksit, salisilik asit, ardıç katranı oldukça faydalıdır. Bu bakımlar cildin oluşmuş pullu tabakasını azaltarak cildi iyileştirici etkiler gösteriyor. Sedefe karşı yapılacak bakım için ;


  • 100 ml kolonyaya 
  • 10 gr salisilik asit, 
  • 10 gr çinko oksit, 
  • 10 gr b3 vitamini, 
  •  10 ml b5 vitaminini

Yukarıdaki malzemeler karıştırıp sedefli bölgeye sürün sonrasında ardıç katranı, a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ ve e vitamini karışımını bu uygulamanın üzerine uygulayın. akşamları yapacağınız bu bakım sedefli bölgeyi 1 haftada giderecektir. sonrasında bakımı kesin sedef çıkınca tekrar uygulamaya devam edebilirsiniz.


A vitamini ile saç ve cilt bakımı hakkında hazırladığımız yazımızın size yararlı olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder