9 Aralık 2017 Cumartesi

HİNT YAĞI

Siz değerli okurlar için hint yağı hakkında bir yazı hazırladım. Hint yağı nedir, hint yağına ne iyi gelir , hint yağının kansere karşı etkisi gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.    

Hint Yağı Nedir ?

Hint yağı, ‘ricinus communis ‘ olarak da bilinen hint bitkisinin tohumlarından elde edilir. Hint yağı, en çok Afrika bölgesinde sonrada Hindistan bölgesinde üretilmektedir. Hint yağı, anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleriyle de dünya çapında kullanımı sürekli artmaktadır.
HİNT YAĞI
Hint yağının tıbbi ve tedavi amaçlı faydaları, çeşitli sektörlerde favori durumundadır. Hint yağı cilt, saç ve sağlık konularında oldukça etkilidir. Ayrıca çeşitli kozmetik, sabun, tekstil, masaj yağları hatta ilaçlarda da kullanılmaktadır.

Hint yağını risinoleik asit meydana getirir. Bunun dışında hint yağı oleik asit, linoleik asit, linolenik asit, stearik asit, palmitik asit, dihidroksi stearik asit içerir.




Önemli not:  Hint yağı cilde sürülür mü, hint neye iyi gelir, hint yağı nasıl kullanılır, hint yağı zararı var mı, Hint yağının cilde faydaları, hint yağının kirpiklere faydaları, hint yağı kirpik uzatırmı ve hint yağı saça nasıl kullanılır gibi soruların cevabını size alt başlığımda yer vereceğim. Umarım sizler için yararlı bir yazı olur.


Hint Yağı Neye İyi Gelir ?


Kabızlığı Önler: Sadece 3 günlük zaman diliminde günde 1 çay kaşığı Hint yağı içerek olası kabızlık rahatsızlığınızı tedavi edebilirsiniz. Hint yağı müshil görevi görmektedir.

Bağışıklığı Güçlendirir: Alanlarında uzman bilim adamları Hint yağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini iddia ediyorlar. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda kesin bulgular olmasa da hastalıklara karşı direnci arttırdığı ve vücudun eskisinden daha sağlıklı olmasını sağladığı kanıtlanmıştır.

Ağrılara İyi Gelir: Artrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlığına iyi gelen Hint yağı eklem ağrıları, sinir iltihaplarına ve boğaz kaslarına iyi gelmektedir.

Küçük Tümörlerin Oluşmasını Engeller: T hücrelerini arttırdığı ve bilimsel olarakta kanıtlanan Hint yağı küçük tümörlerin etkisiz hale getirmeyi kolaylaştırır. Amerikalı doktorlar Hint yağını küçük tümörlerin yok edilmesinde öneriyorlar.

Lenf ve Karaciğeri Korur: Lenf ve karaciğer sağlığı için faydalı olan Hint yağı karaciğeri olumlu anlamda desteklerken lenfleri rahatlatır.

Saç kıranı tedavi eder: Salisilik asit saç kıran tedavisi için iyi gelmektedir. Hint yağı ile yapılan bakım sonucunda saç kıran hastalığının önüne geçmiş oluruz. 



Hint Yağının Saça Kullanımı 

Hint yağından 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağından ise 4 çay kaşığı çay tabağına koyup tamamen karıştırın ve sorunlu bölgeye yedirerek uygulayın. Pamuklu bezle yağ süreceğiniz bölgeyi kapatın ve sabaha kadar bekletin. Haftada 1 defa bu bakımı saç kıran oluşan alana uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 3 hafta içerisinde etkisini görmüş olacaksınız.

Badem yağı ve Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak Hint yağını saçlarınıza kullanabilirsiniz. Her banyo öncesinde saç diplerinize ovarak uygulayın ve biraz bekletin. Kan dolaşımının artmasında etkili olduğunu bildiğimiz Hint yağı saçların hızlı uzamasını ve canlanarak dolgun görünmesini sağlayacaktır.  

Kullanımı:  Hint yağının en etkili yöntemi, akşam uyumadan evvel saçlara yukarı da aktardığımız gibi sürün ve hemen duşa girmeyin sabah evden çıkarken saçlarınızı durulayın şampuan kullanmanıza gerek yok zaten hoş bir kokusu vardır , Hint yağının. İstediğiniz her zaman yapabilirsiniz bu uygulamayı tabi günde 1 kereden fazla yapmamak şartı ile Hint yağının size zarar vermesinden kaynaklı değil bir kereden fazla saçları yıkamak zararlı olabileceği için .


Hint Yağı Kanser Karşıtı ve Kanserden Koruyucu Etkilere Sahiptir




Vücudumuzda ki “T” hücreleri kansere karşı vücudu destekler. Bu bakımdan “T” hücreleri sağlığımız için oldukça yararlıdır. İşte Hint yağının da bu “T” hücrelerinin sayısını artırdığı ve dolayısıyla da vücudu kanserden koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca Hint yağının vücutta oluşan küçük tümörleri de yok ettiği bilinen gerçekler arasındadır.


Kafa derisinde oluşan yaralara iyi gelir: Kafa derisinde oluşan her türlü hasar zamanla saçlarınızın yavaş yavaş dökülmesine neden olacaktır.  
Kullanımı: Kafa derisinde sık görülen mantar ve egzamanın tedavi edilmesi için gün içinde 15 dakika kafa derisine sürüp beklemeniz yeterlidir.


Kaş ve kirpikleri besler: Saç tedavisinde kullanılan Hint yağı kirpik ve kaşların beslenmesinde de etkilidir. Bu şekilde kaşlarınızın daha canlı durmasını sağlayabilirsiniz. Kirpiklerinizde daha gür ve biraz daha uzamasını sağlayabilirsiniz.
Kullanımı: Akşamları yatmadan kaş veya kirpiklerinize sürerek sabaha kadar bekletip sabah uyanınca yüzünüzü sabunla yıkamalısınız. Bu uygulamayı her gün uygulayabilirsiniz. 2-3 gün içerisinde etkisini görmüş olacaksınız....

Cilt problemlerini giderir: Cilt kuruluğu, güneş  yanıkları, akne problemleri ve çatlak gibi cilt sorunlarının tedavisinde Hint yağı kullanılabilir fakat bu sorunlar için uygulanma yöntemleri birbirlerinden farklıdır. Hint yağı bunların dışında kaşıntı, siğil ve mantar gibi hastalıklarda da tedavi edicidir. 
Kullanımı: Hint yağından 2 – 3 damla rahatsız olduğumuz bölgelere uygulayın. Ortalama 60 dakika cildinizde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp temizleyin. Sabah ve akşam her gün cilde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Derin çizgi ve kırışıklıklar için: Elastin ve kolajen üretimini uyaran Hint yağı cilde hızlıca nüfus ederek nemlenmesini ve yumuşamasını sağlar. Hint yağını her gece yatmadan yüzünüzde veya başka bir yerinize sürün ve sabah kalkınca orayı yıkayın. Bir kaç gün içerisinde kırışıklıkların ve çizgilerin azaldığını hissetmiş olacaksınız.

Yüzdeki akneler için: Risinoleik asit barındıran Hint yağı bakterileri azaltarak sivilceleri azalmasını ve yok olmasına neden oluyor. Hint yağı yüzünüzdeki katmanları temizleyerek sivilce oluşumunu önleyici bir etkiye sahip. 
Kullanımı: Cildi ılık su ile temizledikten sonra ılık suyla yıkamanın nedeni gözeneklerin tamamen açılmasıdır. Hint yağını cildinize yedirin ve sabah kalktığınızda cildinizi soğuk su ile durulayın.

Cildi nemlendirir: Düzenli kullanıldığında cildin nem oranını dengeleyen Hint yağı özellikle kuru ciltler için gerçekten çok faydalıdır. Cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardan biri Hint yağıdır. 
Kullanımı: Her gece yatmadan temizlemiş olduğunuz cildinize Hint yağından yedirerek sürün ve sabaha kadar cildinizde bekletip durulayın. Hem yüzünüze kimyasal birşey sürmemiş olacaksınız tamamen bitkisel ve piyasada bulunan nemlendiricilerden Hint yağı kat kat daha yararlıdır.

Yaralara iyi gelir: Düzenli uygulama sonucunda yara izleri için en uygun yağ olarak tercih edilir. Düzenli bir şekilde kullandığınız taktirde  hint yağının cildinizde ki hücreleri yenilediği için yararını 1-2 hafta içerisinde hissedeceksiniz. Yara izlerinin derinliği de önemli çünkü Hint yağı cildinizin belirli bir noktasına kadar gitmektedir. Tabi bu kişiden kişiye değişiyor. Ama yara izleriniz çok derin değil ise yara izinizi geçirecektir.

Cilt çatlaklarını onarır: Bacaklarda ve karın bölgesinde oluşan çatlaklar için Hint yağı etkili bir tedavi yöntemidir. Eğer çatlaklarınız çok eski değilse yani çatlak izleriniz cildinizin derininde değil ise Hint yağı sizin için bir tedavi yöntemidir. 

Cilt lekelerini geçirir: Cilt lekeleri için gerekli olan kesinlikle Omega 3'tür Hint yağı da Omega 3 zenginidir. Cildinizin alt katmanlarına inerek cildinizi alttan yenilenmesini sağlar bu biraz uzun tedavi yöntemidir fakat etkilidir. Sadece biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Uzun dediğime bakmayın yıllar sürmeyecek. 2-3 hafta içerisinde etkisini görmüş olursunuz fakat tam olarak geçmesi hem cildinizin yapısına hemde cildinizdeki lekenin derinliğiyle alakalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder