10 Aralık 2017 Pazar

Sindirim Sistemine İyi Gelen Bitkiler


Siz değerli okurlar için sindirim sistemine iyi gelen bitkiler hakkında bir yazı hazırladım. Sindirim sistemine hangi bitkiler iyi gelir , sindirim sistemi problemleri nelerdir gibi sorularla makalemi destekledim. Sindirim sistemi hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. İyi okumalar.

Sindirime İyi Gelen  Bitkiler 


Bitkisel ürünler sindirim sistemi için düzenleyici ve dengeleyici rol üstlenmektedir. Defne yaprağı bunların arasında ilk sırada yazılabilir. İsmini çokça duyduğumuz ve ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen doğa mucizelerinden sayılabilir. Yaz kış üstünden yaprakları eksik olmayan defne ağacının, zeytin büyüklüğünde ve yağ bakımından da oldukça zengin meyveleri oluşmaktadır.


Kendine has bir kokusu olan defne yaprakları, baharat olarak yaygın şekilde kullanılıyor. Merhemi de romatizmal rahatsızlıklarda uygulanıyor. Ayrıca bu şifalı yapraklar yapısında da FoliumLauri adı verilen uçucu yağı bulundurur.


Defne Yaprağı İle Herbal Terapi


Mitolojide dahi yeri olan defne yaprağı Apollon’un başındaki taçtır. Yunanlılara göre tanrılar tarafından korunmanın işareti defne yaprağıdır.Sezar banyo suyuna defne yaprağı attırırmış bundan kaynakl. Baharat olarak balık ve et yemeklerinin arasına pişirilirken konularak yemeğin lezzeti arttırılır. 
Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta, iştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarından grip, müzmin bronşitte ve ateş düşürmek için kullanılır. Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir.
Diğer yandan zencefil çayı ve papatya çayı da sindirim sistemine oldukça yararlıdır. Bu bitkiler C vitamini ve antitoksidan kaynakları sayesinde vücudunuzu korur ve sindiriminizi düzenler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder