10 Aralık 2017 Pazar

Cilt Bakımında B3 Vitamini

Siz değerli okurlar için, B3 vitamini hakkında bir yazı hazırladım. B3 vitamini nedir, yağlı ciltlere uygulanması, cilt bakımı nasıl uygulanır, kırışık bakımı nasıl yapılır gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.

B3 Vitamini İle Cilt Bakımı





B3 vitamini cilt bakımı üzerinde oldukça etkili bir vitamindir. B3 vitamini cildin nemini konsolde eder ve tekrar yağ tabakası oluşturarak kırışıklığın önüne geçer. Vitaminler cilt yaşlanmasını yavaşlatır, kırışıklık oluşumunu engelleyici etkiler gösterir.B3 vitamini yani niyasin cilt bakımında oldukça tercih edilen bir vitamindir. Cilt lekesi, güneş sonrası bakım, kırışıklıklar, sivilce, cilt yağlanması, egzama, sedef gibi rahatsızlıklarda başvurulabilecek oldukça faydalı bir vitamindir.

B3 Vitamini İle Yağlı Cilt Bakımı

B3 vitamini yağ ve karbonhidratların vücutta kullanımını aktive eder ve yağ yakıcı, karbonhidrat yakıcı özelliklere sahiptir.

Cilt yağlanmasında b3 vitamini oldukça faydalı etkiler gösterir. Niyasin cilt yağlanmasını azaltıcı bir maddedir. Cilt yağlanmasını engellemek için b3 vitamini ve kükürt kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı suya bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini bir mercimek tanesi kadar biosulphure yani suda çözünen kükürt koyup bu karışımı her akşam cildinizin yağlı bölümlerine uygulayın ve 5 dakika sonra durulayın. Yağlı cildiniz yaklaşık 15 gün sonra artık yağlanmamaya başlar.


B3 Vitamini İle Kırışıklık Bakımı 

Hangi vitaminlerin cildinize iyi geldiğin bilirseniz genç ve ışıltılı bir cilde kavuşmak için elinizde ki silahlar o kadar fazla olur. B3 vitamini cildin nem tutma kabiliyetini arttırır ve tekrar yağ tabakası oluşturarak kırışık oluşumunu engeller.

B3 vitamini ciltteki kırışıkları ve yaşlanma belirtilerini önleyen bir vitamindir. Oluşan kırışıkları azaltma etkisi az olmakla birlikte cildin kırışmasını önleyici etkileri vardır. %3 oranında niyasin yani b3 vitamini kullanımı ile cilt kırışıklarını bir derece engelleyebilirsiniz. Ayrıca özellikle a vitamini ve c vitamini ile kombine kullanabilirsiniz. A vitaminli yağ ve c vitaminli yağları karıştırıp 2 günde bir akşamları cildinize uygularsanız oluşan kırışıklıkları da azaltırsınız. Tabi her akşam b3 vitamini uygulaması yapın.

B3 Vitamini İle Cilt Lekesi Bakımı 

Lekeler, ciltteki melanosit hücrelerinin salgıladığı melanin pigmentinin ciltte birikmesinden meydana gelir. Genetik yapı, güneşe maruz kalma süresi, kullanılan kimyasal maddeler, hormonal tabletler ve doğumsal faktörler ciltte leke oluşumunda doğrudan etkilidir.

Niyasin yani b3 vitamini cilt lekelerini azaltmada ve yeni cilt lekesine karşı uygulanabilecek oldukça önemli bir vitamindir. Cilt lekeleri üzerinde c vitamini ile birlikte kullanılması oldukça faydalıdır. Cilt lekelerini azaltıcı etkileri herkes tarafından bilinir. Ayrıca güneş sonrası b3 vitamini cildinizin yaşlanmasının ve lekelenmesinin önüne geçer. %3 b3 vitamini çözeltisi sonrası cilde 2 günde bir uygulanacak a vitaminli yağ ve c vitaminli yağların karışımı oldukça etkilidir, ama yağları 2 günde bir uygulayınız. Ancak her gün suda çözünebilen c vitaminini %5 oranında her akşam cildinize uygulayabilirsiniz veya c vitamini serumlarını her akşam kullanabilirsiniz. Size satılan bir çok mucizevi denen leke kremlerinden daha etkilidir.

B3 Vitamini İle Sivilce Bakımı

Sivilcelere karşı oldukça etkili bir vitamindir herşeyden önce B3 vitamini. B3 vitamini içeren ürünler üzerinde yapılan araştırmalar sonucu %5 oranında niyasin içeren malzemeler sivilceler üzerinde oldukça etkili olmuşlar. Sadece sivilcelere değil, sivilce izlerine de oldukça iyi gelen niyasin sayesinde sivilcelerden kurtulmak imkansız değildir.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemek için b3 vitamini neredeyse ilaç niyetinde bir vitamindir. Bir çok kaynakta %5 niyasin yani b3 vitamini ilaç olarak kullanılmakta bu çözeltiler satılmaktadır. B3 vitaminini özellikle biyosulphure, çinko oksit ve salisilik asitle birlikte kullanırsanız sivilce ve siyah noktalarla vedalaşırsınız. Bunun için yapmanız gereken şey 200 ml kolonyaya 10 gr salisilik asit, 10 gr b3 vitamini, 10 ml kükürt ve 10 ml çinko oksit ilave etmeniz. Karışımı 3 günde bir çalkalayarak cildinize sürün ve 5 dakika sonra cildinizi yıkayın. Mucizeyi sivilce ve siyah noktalarda 1 hafta sonra görürsünüz.

B3 Vitamini İle Sedef Bakımı


Stres, sedef hastalığını tetikleyen faktörlerin başında gelmektedir. Sedef deri hastalıklarının en önemlilerinden olup kronik, tekrarlayıcı ve sık rastlanılan bir rahatsızlıktır. Derinin olduğu tüm bölgeleri tutabilir. Saçlı deride, tırnakta, elde, ayakta, gövdede, dizde, dirsekte kısaca bütün vücudu etkileyebilir.

Sedef yani psoriasis gibi bir cilt hastalığınız bulunuyorsa b3 vitamini bu konuda oldukça etkili sonuçlar açığa çıkartıyor. Yapmanız gereken şey tıpkı egzamada olduğu gibi her akşam sedefli bölgeye, bir tatlı kaşığı suda, bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L ascorbic acid, bir mercimek tanesi kükürt, bir mercimek tanesi çinko oksit çözerek bunu sedefe uygulamak. Özellikle kükürt, b3 vitamini ve çinko oksit sedefe oldukça faydalıdır.

B3 Vitamini İle Egzama Bakımı


Egzama herkesin malumu bir cilt hastalığıdır. Egzamada cildin üst yüzeyinde iltihaplanma şeklinde yaşanır ve ciltte kızarıklıklar ve kaşıntılar oluşturur. Cilt dış etkenlerden daha çabuk etkilenerek çatlamalar yaşanır.

Yıllardır tedavi edilemeyen egzama yani dermatit gibi bir rahatsızlığınız bulunuyorsa b3 vitamini tam size uygundur, b3 vitamini eksikliği egzamaya neden olduğunu biliyoruz. Egzamalı bölgeye b3 vitami i ile birlikte b5 vitamini ve c vitamini kullanabilirsiniz. Özellikle yabancı forumlar da oldukça iyi bahsediliyor. Yapmanız gereken her akşam egzamalı bölgeye uygulamak üzere bir tatlı kaşığı suya bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L ascorbic acid ilave ederek bu karışımı egzamalı bölgeye uygulamak. İki hafta içinde sonuçlarına çok şaşıracakısınız, en azından yabancı forumdakiler çok iddialı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder