10 Aralık 2017 Pazar

Cilt Bakımında K Vitamini

Cilt sağlığı açısından oldukça önemli olan K vitamini hakkında sizlere hazırladığımız makalemizde ; göz altı morluklarınıza k vitamini , kılcal damar çatlamalarına k vitamini , cilt morarmalarına k vitamini kullanımından bahsedecğei.z Daha sonra  k vitaminli yağdan ve kullanımından bahsederek yazımızı bitireceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Cilt Sağlığı ve K Vitaminin Faydaları


Vitaminler sağlıklı bir yaşam için oldukça gerekli olan besinlerdir. Bunun için doğru tüketilmesinde yarar vardır. Ayrıca vitaminler saç ve cilt bakımında topikal olarak kullanılabilinir. Her gün, gerekli vitaminlerin yeterli miktarda alınması, genel sağlık ve cilt sağlığı açısından çok önemli. Her vitaminin cilt üzerinde belirli oranlarda etkisi olmakla birlikte bazı vitaminler daha fazla etkiye sahip. Bu vitaminler arasında A, B,C ve K vitaminlerini sayabiliriz.Yağda çözünen vitaminler arasında yer alan K vitamini vücudumuzda yağ dokusunda ve karaciğerde depolanır. Kanın pıhtılaşmasında oynadığı merkezi rolünden dolayı, adını Almanca pıhtılaşma anlamına gelen 'koagulation' kelimesinden almıştır. Kanın normal şekilde pıhtılaşmasını sağlamanın yanı sıra kemikleri kırılmaya karşı korur, menopoz sonrası kemik kaybını önler, karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir ve prostat kanserine karşı koruma sağlar.

K Vitamini Kaynakları 

K Vitamini; lahana, camembert peyniri, karnabahar, çedar peyniri, yeşil çay, yulaf, soya fasulyesi, ıspanak, karaciğer, tereyağı, marul ve şalgamda belirli oranlarda bulunur. Bağırsaklardaki bakteriler de K vitamini üretirler. Bunların arasında yeşil çay (100 gr.'da 700 mikrogram) tüm K Vitamini kaynakları içinde en önemlisidir. Ayrıca yeşil çay c vitamini deposudur.

Cilt Sağlığı ve K Vitamini

K vitamini özellikle rozasea veya kılcal damar görünümlü ciltlerin bakımında bir hayli etkili bir vitamindir. Eczaneden alacağınız ampuller seyreltik olduğu için bu bakımlarda oldukça işinize yarar, bu vitaminin safını kullanmamalısınız. Bu yüzden k vitamini ampulleri kullanım için oldukça idealdir. Cilt kızarıklıkları, hassas cilt bakımında oldukça işinize yarayacak bir vitamindir.

Gözaltı Morluklarına K Vitaminli Yağ


Yüzde kılcal damar çatlamaları ve beraberinde yüz kızarıklıkları toplumda sık rastlanan problemler arasındadır. Cildinizin yıpranmış ve yaşlanmış görünmesine sebep olan kılcal damar çatlamaları mor, mavi yada kırmızı renkte deri yüzeyinde meydana gelen oluşumlardır.

K vitamininin bilinen en önemli özelliği özellikle gözaltı morlukların tedavisinde kullanılıyor olmasıdır. Bu noktada gözaltı morlukların da neden yeşil çay kompresleri önerdiğini burdan yola çıkarak anlama mümkün. Ayrıca göz altı morluklarınız için k vitaminli yağı sürmek oldukça yararlı olacaktır.


Kılıcal Damar Çatlamaları Tedavisinde K Vitaminli Yağ


Kılıcal damar çatlamaları, ciltte yüzeye yerleşim gösteren 1 mm den daha az çaptaki deriden kabarık olmadıkları için elle hissedilemeyen mavi , yeşil veya kırmızı çizgisel renk değişiklikleri olarak görülebilen ince damarlardır. Bölgesel olarak örümcek ağına benzerler ve yaygın bir görünüm oluştururlar.

Bunun yanı sıra, ciltte oluşan koyu renk halkaların tedavisi için kullanılan ürünlerde K vitamini içeriği yaygın olarak bulunur. Kanı pıhtılaştıran bu vitamin özellikle varis tedavilerinde ayrıca kullanılmakta ve etkili olmaktadır. Cildin gözeneklerinden derinin alt katmanlarına doğru iner ve hasar görmüş kan damarlarını onarır, sızıntıların kapanmasını sağlar, dokunun kendi kendini onarmasına yardımcı olur.

Cilt Morarmalarında K vitamini Tedavisi

Vücudumuzda oluşan çarpmaya ve darbelere bağlı olarak gelişen morarma ve kızarıklar da kılcal damarların yaşadığı hasar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Dermis dokuda bulunan kılcal damarlarda gelişen bu olumsuzluklar K vitaminin en etkin olduğu kanın normal pıhtılaşmasını sağlamasında etkili olduğu için kullanımı son derece önemlidir.

K Vitaminli Yağ


doakimya.com dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz K vitaminli yağı kullanmak ise çok basit. Genellikle ampul ve kapsüllerde satışa sunulan K vitaminli bakım ürünlerinde , doku tahribatını giderecek olan etken k vitamini oranın yetersizliği tedavi sürecini uzatırken, ürün orjinalitesini zayıflatan başka bileşiklerinde bulunması çoğu zaman istenilen sonucu verememekte yada tedavi süresinin uzamasına neden olmaktadır. K vitamininin , cilde kolayca emilmilini sağlayan macademia yağı ile seyreltilmesiyle elde edilen K vitaminli yağı % 99 oranında macademia yağı % 1 oranında da K vitamini ile karışımı ile elde edilmektedir. Bu sayede cildiniz k vitaminli yağı daha sağlıklı emmekte ve iyileşme süreçleri daha kısa ve olumlu olmaktadır.


K Vitaminli Yağ Kullanımı


Macedemia yağı cilt bakım yağlarında emilimi en hızlı yağlardandır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan güçlü e vitamini sayesinde de anti-oksidatif ve antitoksidan bir etkiye sahiptir. Macedemia Yağı ile belirli oranlarda seyreltilerek elde edilen K Vitaminli yağ pratik bir bakım uygulaması olacaktır.
Sorunlu bölgeye bir iki damlalık küçük miktarlarda , parmak uçaları ile küçük masaj haretketleriyle uygulanarak sürülecek K vitaminli yağı bölgede kalabildiği kadar uzun bir süre kalmasını sağlayarak oluşan cilt sorunlarına karşı çözüm üretebilirsiniz. genellikle geceden sürülüp sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bu sayede oldukça etkili olacaktır. K vitaminli yağ , Varis, gözaltı morlukları ve kılcal damar çatlaklıklarına bağlı gelişen sıkıntılarda etkin bir tedavi aracı olarak rahatlıkla kullanılabilir.



K vitamini kullanımı ve yararları hakkında daha fazla bilgi almak için ''K Vitamini'' yazımızı okuyabilirsiniz. Blog sayfamızı  takip etmeyi ve güncel haberlerden yararlanmayı unutmayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder