10 Aralık 2017 Pazar

C Vitamini Saç Bakımı

Saç bakımında kullanılan vitaminler arasında bulunan C vitamini oldukça etkili bir vitamin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda da sizlere C vitamini ile saç bakımından bahsedeceğiz. C vitamini saç dökülmesine karşı yararlarından i saç rengini açmasından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Saç Bakımında C Vitamini

Saç boyasının akıtılmasında kullanılan c vitamini, saç bakımında da oldukça etkili olan bir vitaminidir. Son yıllarda bilinirliği artsa da saç derisinde önemli işlevleri bulunmaktadır. 
C vitamini genetik olarak meydana gelen saç dökülmesine karşı bir çözüm değildir ancak C vitamini eksikliği saçtaki kan dolaşımını azaltacağı için saç uzamasını geciktirir, saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine sebep olur.Kaş, kirpik, sakal, bıyık gibi diğer kıl köklerinde de c vitamini faydalanabilecek bir vitamindir.

C vitaminin Saça Faydaları

C vitamini saç beyazlamasını engellemenin yanında saç dökülmesine karşı da etkin bir koruma sağlamaktadır. C vitamini ayrıca  saç rengini açmakta kullanılmaktadır. Aşağıda bu konulara ayrıntılı değinilmiştir. 

C Vitamini Saç Beyazlaması

Cilt lekelerinde fazla olan melanini normale döndürerek azaltığı gibi, saç beyazlamasında ise az salgılanan melanini arttırarak saç beyazlamasını engellemede c vitamini oldukça etkilidir. Saçlar rengini veren melanini yeterince üretemezse saçlar beyazlar. C vitamini melanin salgılanmasını normale döndürerek saçın beyzlaşmasını engeller. Saç beyazlamasına karşı c vitamini gibi, çinko oksit, b3 ve b5 vitaminlerinden de faydalanılabilinir . Bakır da saç beyazlamasında oldukça etkili bir önleyicidir.


C Vitamini Saç Dökülmesi




Kıl köklerinin zayıflaması saç dökülmelerine sebep olur. Saçlarınız dökülüyorsa, kıl köklerinin beslenmesine dikkat edilmelidir. C vitamini saç dökülmesinde kıl köklerini besleyen bir vitamin olarak kullanabilirsiniz. Saç dökülmesi sorununun nedenini bilmek oldukça önemlidir. C vitamini sadece saçlar için değil kirpik, kaş, bıyık, sakal dökülmelerinde karşı oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır. B3 vitamini, b5 vitamini, biotin, e vitamini, c vitamini saç dökülmesine iyi gelen vitaminler arasındadır. Ayrıca c vitamini saçlarınızdaki kepeklenmeyi azaltır ve saçlarınızı antitoksidan yapısı ile koruyarak saç hasarlarını da engeller ve saçlarınızın normal ve doğal güzelliğe kavuşmasını sağlar. 

C Vitamini Saç Rengi Açma


Saçlarınızın rengini oksidant denen açıcılar kullanmadan daha doğal yöntemlerle açmak isterseniz c vitamini tam size göredir. Bolca c vtamini, karbonat, keratin ve b5 vitamini kullanarak yapacağınız bakımlar hem saç renginizi açacak hem de saçlarınızdaki yıpranmaya etkili bir çözüm oluşturacaktır.



Konumuzla alakalı olarak yukarıdaki yazılarımıza da bakmanız son derece önemlidir. C vitamini insan sağlığında olmazsa olmaz vitaminler arasındadır ve özellikle sigara içenler tarafından düzenli tüketilmelidir. Bundan kaynaklı daha ayrıntılı bilgiler edinmeniz son derece önemlidir. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder