10 Aralık 2017 Pazar

Hamilelik Belirtileri

Siz değerli okurlar için hamilelik belirtileri hakkında bir yazı hazırladım.Hamilelik konusunda merak edilenler , belirtileri nelerdir , gibi sorularla makalemi destekledim. Hamilelik konusunda eğer soru işaretleriniz varsa mutlaka gebelik testi uygulayın ve yazımı okuyun.İyi okumalar.



Hamilelik 



Gebelik veya hamilelik, erkekten gelen sperm ile kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar süren 40 haftalık (280 gün) döneme denilmektedir. Bir çok kadın için heyecanlı ve kaygılı geçen bu dönemin başlangıcı ve belirtileri hakkında bilgi aktarmak size biraz da olsa yol göstermek isteriz. Eğer aşağıdaki belirtileri taşıyorsanız vakit kaybetmeden ya eczanelerden test çubuğu almalı ya da direk doktora başvurmalısınız. 

Hamilelik Belirtileri Nelerdir



Çoğu kadının hamileliğinin ilk belirtiler arasında adet döneminde gecikme bulunmaktadır. Fakat her kadın düzenli bir adete dönemi geçirmeyebilir bundan kaynaklı her adet düzensizliği gebelik işareti sayılmayabilir. Adet kanamaları hastalıklar, mevsimsel değişiklikler, stresten etkilendiği için diğer belirti ve bulgularında görülmesi gerekir. En sık gözlenen belirtiler; ağrılı göğüsler, yorgunluk hissi, mide bulantısı, diğer mide şikayetleri, sık sık idrara çıkma isteği ve karında şişkinlik durumudur. Diğer yandan hormonal dengesizlikler strese de neden olmaktadır. Bazı hamilelik belirtileri hamile olma olasılığınızın bulunduğunu, bazıları ise bu olasılığın yüksek olduğunu akla getirir. Hiçbir erken belirti gebeliğin kesin işareti sayılmamaktadıwr. Aslında hamileliği kesin kanıtlayan ilk belirti bebeğinizin kalp atışlarıdır ki bu da duyarlı Dopler ultrason ile yaklaşık 10-12'inci haftalar arasında duyulabilir. Bundan kaynaklı doktora danışılması en doğru karardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder