10 Aralık 2017 Pazar

Güçlü Saçlar İçin A vİtamini

Siz değerli okurlar için hazırladığım makalemde güçlü saçlar için A vitamini konusunu inceledim. Makalemi , a vitamini faydaları nelerdir, nasıl kullanılır , saç uzatmada etkileri nelerdir gibi sorularla destekledim. Saç sağlığında önemli bir yeri olan A vitamini hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdim. İyi okumalar.

Saça İyi Gelen Vitamin

Güçlü Saçlar İçin A vİtamini
Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal/ genetik sebeplerden gerçekleşmektedir ve bu durum sonucunda saç ektirmekten başka bir yol bulunmamaktadır. Fakat mineral ve vitamin yetersizliğinde, yanlış beslenme alışkanlıklarından ve stres gibi psikolojik sebeplerden kaynaklı da saç dökülmesi yaşanabilir.
Saçlarınız belirli bir sebep yokken dökülmeye başladıysa başka bir hastalığın belirtisi olabileceği için bir doktora görünmeniz tavsiye edilir. Saç için doğru vitaminler de kullanmak önemlidir. A vitamini eksikliği, saçları kırılgan hale getirebilir ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine neden olur. Bundan dolayı bu vitaminler saç sağılığı noktasında oldukça önemli vitaminlerdir ve düzenli topikal olarak kullanılmalı ve beslenmelerde eksikliği giderilmelidir.

Saç Sağlığı ve A Vitamini 



Saçları oluşturan proteinlerin başında keratin gelir, daha önceki yazılarda a vitaminin proteinlerin işlevini arttırdığından bahsetmiştik. Kükürt, argerilin, keratin, çinko oksit ile birlikte a vitamini kullanımı sağlıklı bir şekilde saçlarınızı uzatır ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlar. Saçlar proteinel yapılardır ve keratin isimli proteinden oluşur, dolayısıyla keratin oluşumunu arttıran kükürt ile birlikte a vitaminli yağ kullanımı hem saçlarınızı korur hem de saçlarınızı kökten uca besleyerek sağlıklı bir saç uzaması sağlar.

Saç Dökülmelerine Karşı En Önemli Koruyucu 



A vitamini önemli bir antioksidandır saçların korumasının yanı sıra saç derisindeki zararlı toksinleri ve ölü deri hücrelerinin temizlenmesini sağlar. A vitamini saçlarınızı, çevre etkisi ile vücuda alınan serbest radikallerin saldırılarından korur ve saçı kökünden sonuna kadar kuru hava etkisine karşı koruyan, saç derisinde oluşan sebum maddesinin üretimine katkıda bulunur. Bunun dışında A vitamininin, saç dökülme etkisi taşıyan stresle mücadele konusunda önemli bir yeri vardır.


A Vitamini İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır 



A vitamini özellikle saç derisi bakımda tercih edilir. .Genellikle kullanım amacı saçların sağlıklı uzamasını sağlamak ve saç dökülmesini karşı koruma oluşturmaktır. A vitamini saç dersine uygulanan bir vitamindir ve saçları köklerinden besler ayrıca saç derisi problemlerine karşı da koruma noktasında oldukça faydalıdı(sedef hastalığı).


Saç Uzatmada A Vitamini Kullanımı 



A vitamini saç derinizi ve saç köklerinizi beslediğinden kaynaklı saçlarınızın daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Saç Dökülmesine Karşı A Vitamini


Saç dökülmesi porblemlerinde A vitamini kullanımı kıl köklerini besleyici etkileri için kullanılır. A vitamini özellikle diğer vitaminler, keratin argerilin, vb ile birlikte kllanıldığında saç köklerini besleyerek saçlarınızın dökülmesini önler. Saç dökülmesi sorunları için a vitaminli yağ kullanımı oldukça faydalıdır.

Saç büyük oranda Keratin adı verilen proteinden oluşur. A vitamininin özellikle protein sentezini arttırdığı düşünülecek olursa hem saç köklerini güçlendirmek, hemde saç tellerinin daha sağlam bir yapıya kavuşmasını sağlamak için kullanılabilir. Özellikle yağ formunda bulunan A vitamininin saç derisine hafif masaj hareketleriyle uygulanması ve ardından yaklaşık 15 dakikalık bir bekleme sürecinin ardından yıkanması, en pratik saç bakım yöntemi olarak kolayca gerçekleştirilebilir.


Konumuzla alakalı olarak daha fazla bilgi almak adına ''Saç ve Cilt Bakımında A vitamin Kullanımı ''yazımızı okuyabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder