10 Aralık 2017 Pazar

C Vitamini Cilt Bakımı

Cilt bakımında vitaminlerin yeri tartışmasız çok büyüktür. Bu vitaminler arasında ise C vitaminin özel bir önemi vardır. Bu nedenle, C vitamini cilt lekeleri, cilt çatlakları ve cilt kırışıklıklarını gidermede kullanılmaktadır. Aşağıda C vitaminin kullanımına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İyi okumalar dileriz.

Cilt Bakımında C Vitamini

Cilt bakımında bilinirliği artan C vitamini, cilt üzerindeki etkileri anlaşıldıkça, C vitamini serumları olarak dermokozmetik ürünler arasında raflardaki yerini almaya başladı. Oldukça pahalı satılan bu serumların ucuz alternatifleri piyasada rahatlıkla bulabilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Cilt lekesi, antiaging, antioksidan, kırışıklık karşıtı önlemler için C vitamini kullanımı oldukça önemlidir. Ayrıca C vitamini antitoksidan özelliği sayesinde, cildinizi zararlı toksin ve maddelere karşı koruyarak, cilt hasarlarının oluşmasını engeller.

C Vitamini ile Cilt Lekelerine Çözüm


Cilt rengimizi oluşturan melanin tabakasında pigment artışına cilt lekesi denilir ve C vitamini melanin tabakasını normale döndürerek cilt renginin açılmasına yardımcı olur. C vitamini hem leke oluşumunu engellemek için, hem de oluşmuş lekelerin azaltılmasında kullanılır. L-ascorbic acid (C vitamini) çok çabuk bozulan bir madde olduğu için akşamları tek kullanımlık bakımlar yapılmalıdır ve hazırlanan içerikler ertesi güne bırakılmamalıdır. C vitaminini çözdükten sonra bekletilmeden kullanılmalıdır. Ayrıca etly ascorbic acid formunda hazır cilt serumlarını da alıp kullanabilirsiniz. Bu formlar, bozulmadıkları için kullanımları daha pratiktir. Bir diğer bozulmayan form ise, ascorbly palmitate C vitamininin yağda çözünen formudur. Bu da C vitaminli yağ olarak satılır. Daha etkili bir form olan ascorbly palmitate, yani, C vitaminli yağ, cilt altında 48 saate kadar etki gösteren bir form olduğu için C vitaminli yağları 2 günde bir akşamları kullanmalısınız.

C Vitamini ile Cilt Kırışıklıklarına Çözüm


Cilt kırışıklıkları kolajen ve elastin bağdaki zayıflama sonucu, zamanla ortaya çıkan bir cilt problemidir. C vitamini cilt altındaki kolajen ve elastini uyaran bir maddedir. Özellikle 27 yaş ve sonrası, düzenli kullanılan C vitamini ile cilt kırışıklıkları sorununu uzun yıllar engellemiş olursunuz. Eğer, 35'li yaşları geçtiyseniz A vitaminli yağ ve C vitaminli yağ karışımını çok az miktarda özellikle mimik bölgelerine, kaz ayaklarına, burun kenarına ve alnına sürmeniz kırışıklıkların oluşumunda ve oluşmuş kırışıklıkların giderilmesinde etkili olacaktır. Ama az kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, L-ascorbic acid ile birlikte B3 vitamini karıştırarak da akşamları hazırlayacağınız bir cilt serumunun oldukça faydasını görürsünüz.

C Vitamini ile Cilt Çatlaklarına Çözüm


Cilt çatlaklarını kolajen ve elastin tabakasındaki yırtılmalar oluşturmaktadır. C vitamini hem bu çatlakların oluşmasını önleyici, hem de çatlakları giderici etkilere sahip bir vitamindir. Cilt çatlakları için A vitamini ile birlikte hem önleyici, hem de çatlak görünümünü azaltıcı bakımlar yapabilirsiniz. Örneğin A vitaminli yağ ve C vitaminli yağ karışımından hazırlayacağınız karışımı 1 veya 2 günde bir çatlakların üzerine sürmeniz çatlak görünümünü azaltıcı etki gösterecektir. Ayrıca, oluşmuş çatlaklar için, karışımı glikolik asit ve tca gibi cilt soyucu asitlerle birlikte kullanırsanız, çatlaklardan kurtulabileceğiniz önemli sonuçlara ulaşırsınız.

C Vitamini Antioksidan


Gün içinde gerek su, gerekse havadan bir sürü yabancı madde cildinize temas eder ve bu maddeler cildinizi oksitleyerek, cilt yaşlanmasına neden olur. C vitamini bilinen en kuvvetli antioksidan maddelerden birisi olduğu için, cildinizi korumaya alır ve sizi çevresel etmenlerden kaynaklı oluşabilecek zararlı maddelere karşı korur.

C Vitamini Faydaları ve Kullanımı


Yukarıda aktardığımız c vitamini bakımları, cildinizde bu güne kadar kullandığınız hiç bir kozmetik üründen alamayacağınız kadar yararlı olacaktır. Bu nedenle piyasadan rahatlıkla elde edebileceğiniz C vitaminli yağ ile cilt bakımı yapabilirsiniz veya evde C vitaminli ürünlerden cilt bakım maskeleri hazırlayabilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken C vitamini ile yapılan bakımları daha çok akşam ve gece bakımları olarak yapılması gerektiğidir. C vitamini ile gündüz bakımları cildinizde leke bırakma potansiyeli barındırır ki, C vitamini kullanımı sonrası zarar görmemeniz için, C vitamini içeren ürünleri veya en etkili bakım olan C vitamini serumunu cildinize gece uygulamalısınız.

Cilt bakımında vitaminlerden faydalanmak  için, blog sayfamızdaki diğer yazılarımızdan da yararlanabilirsiniz. Aşağıda sizlere cilt bakımında kullanılan vitamin yazılarının linkleri verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder