10 Aralık 2017 Pazar

B5 Vitamininin Saça Faydası



Siz değerli okurlar için b5 vitamininin saça faydasını inceledim. Makalemi b5 vitamini nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir gibi sorularla destekledim. D-panthenol yani b5 vitamini hakkında gerçekleştirdiğim ayrıntılı çalışma umarım faydalı olur. İyi okumalar.

B5 Vitamininin Saça Faydası


Saç yaşayan ve nefes alan bir canlıdır. Bundan kaynaklı hem çevresel koşullardan hem de kendi isteğinizi le yaptırdığınız saç işlemlerinden kaynaklı yıpranmaktadır. Saç dökülmeleri sebepleri çoğu zaman kadınlarda aşırı kimyasal işlemlere bağlı olarak dökülmeye başlar. Bu gibi durumlarda saçın dinlendirilmesi ve doğal yapısı haline bırakılması en doğru önlem olacaktır. Kozmetik bazlı saç bakım ürünleri saç dökülmeleri kalıcı olarak giderme konusunda yeterli değildir. Bu yüzden doktor tavsiyesi ile içten ve dıştan tedavi yöntemlerine başvurmak daha yararlı olacaktır. Diğer yandan saçı desteklemek için vitaminler yardımı ile hazırlanan saç bakım maskeleri kullanılabilinir. Her vitaminin saçlar üzerinde belirli oranlarda etkisi olmakla birlikte bazı vitaminler daha fazla etkiye sahip. Bu vitaminler arasında A, C ve B vitaminlerini sayabiliriz.B5 vitamini saç oluşumunda kullanılan enzimlerin etkili olabilmesi adına gerekli olan vitaminlerin başında sayılır. En önemli etkisi saçın büyüme dönemini hızlandırması saç tellerinin sağlam olmasına yardımcı oluşudur. B5 vitamini bu özelliği ile en çok saç bakımında kullanılması tavsiye edilen bir vitamindir. Saç, sakal, bıyık, kirpik, kaş gibi kıl köklerine oldukça faydalı bir vitamindir. Saçlarda ise kuru yıpranmış saçların onarımında çok etkili bir vitamindir.


B5 Vitamini ile Saç Bakımı


B5 vitamini bölgesel olarak kullanıldığında ciltten emilimi zaman aldığı kullanımında değişik yöntemler gerekebilirken saç bakımında özellikle şampuanlarda daha rahat emilebilen provitamin B5 şeklinde bulunur ve saç kalitesine yönelik üretilen tüm şampuanlarda bulunmakrtadır. Saçınızı oluşturan keratinel tabakada saç boyası ve açıcılar yüzünden hasarlar meydana gelir ve saçlardaki protein yani keratin yavaş yavaş kaybedilir. B5 vitamini yani d-panthenol bu zararı onarır. doakimya.com rahatlıkla ulaşabileceğiniz B5 Vitaminini; sıvı keratin ve e vitamini ile birlikte karıştırılarak saça uygulanması özellikle saçtaki yıpranmaya karşı etkilidir.Yine sık yaşanan saç yanması gibi bir sorunla karşı karşıya iseniz sıvı keratin e vitamini ve b5 vitamini üçlüsü saçın nem tuttma özelliğini artırarak hem yıpranmasının önüne geçmiş hemde canlı görünmesini sağlamış olursunuz.

Sağlıklı ve Hızlı Saç Uzamasında B5 Vitamini

Saçların yapısını oluşturan keratinin,sistein ve sistin aminoasitlerinin vücutta sentezlendiği düşünülürse ;saçların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için Pro vitamin B5’in dışarıdan alınması gerekmektedir. Saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik gibi kıl köklerinin daha gürleşmesi ve hızlı uzaması için b5 vitamini kullanabilirsiniz. Daha çok biosulphure (kükürt), keratin, çinko oksit, b3 vitamini e vitamini ile birlikte kullanacağınız b5 vitamini saç sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Kıl köklerini besleyici, güçlendirici ve daha hızlı uzatıcı etkisi vardır.


Saç Dökülmesi B5 Vitamini



Saç dökülmesi genetik/kalıtsal, saç derisi hastalıkları ve vitamin-mineral eksikliğinde kaynaklı oluşabilmektedir . Bu sebeple saç dökülmesi sorunu ile karşılaşmamak ve saç dökülmesini ortadan kaldırmak için düzenli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir.


Saç dökülmesi gibi durumlarda b5 vitamini kullanılır. Dökülen saçların oluşturduğu kıl köklerini besleyici etkileri vardır. Kadınlar bepanten kremin tüylenme yaptığını çok konuşurlar bunun neden bu kremin içeriğinde %6 oranında b5 vitamini bulunur bu yüzden b5 vitamininin kıl köklerini besleyici etki gösterdiğini söyleyebiliriz.


B5 Vitamini ile Saç Bakım Maskesi


Sağlıklı bir saç uzaması sağlamak için vitamin ve mineral destekleri olmazsa olmazlar arasındadır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıda verilen saç uzatma maskesi sizler için yararlı olacaktır;



  • 1 yemek kaşığı su 
  • Çeyrek çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini) 
  • Çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol) 
  • Çeyrek çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini) 
  • Çeyrek çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt) 

Saç uzatmada kullanacağınız bu sulu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize masaj yardımı ile yedirmelisiniz. Çözeltinin günlük hazırlanması hem taze olması sebebiyle kullanışlı özellikle de C vitaminin çabuk bozulabilen yapısından kaynaklı güvenli bir uygulama olacaktır. 

Konumuzla alakalı olarak '' B5 vitamini ile Cilt Bakımı'' yazımıza bakabilir ve daha sağlıklı bir cilt için B5 vitamini kullanabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder