10 Aralık 2017 Pazar

E Vitamini ve Saç Bakımı

Siz değerli okurlar için e vitamini ve saç bakımı hakkında bir yazı hazırladım. E vitamini hakkında her şeye değinmek istedim. E vitamini kullanımı nasıl gerçekleşir , neye yarar , faydaları , saça faydaları gibi sorularla makalemi destekledim. Şunu belirtmek isterim konu hakkında araştırmamı kulaktan dolma saçma bilgilerle değil , internetten ve konunun uzmanlarından edindiğim bilgilerle hazırladım. İyi okumalar dilerim.

E Vitamini ve Saç Bakımı
E Vitamini ve Saç Bakımı


E vitamini (Tokoferol) yağda kolayca eriyebilen bir vitamindir. Kardiyovasküler ve kanser hastalıklara karşı oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır. Bu yararı içerisinde barındırdığı antitoksidan yapısından kaynaklıdır. E vitamini kanda oksijen taşıma sürecine dahil olduğundan, dolaşımını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. E vitamini eksikliği saç gelişimi olumsuz etkileyip, saç dökülmesine yol açabilir. Fındık, ayçiçeği yağı, kuru yemişlerde ve bir çok sebzede özellikle yeşil sebzelerde - brokoli, lahana vb.- bulunmaktadır. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Özellikle saçın hücre yenilenmesini sağlayan bir yapıya sahiptir ve saçları kökten uca besler. E vitamini eksikliğinde sıkça saç dökülmesi görülebilir diğer taraftan eksiklik olmasa da belli doza kadar fazla alınması saç dökülmesine de sebebp olabilmektedir.Bir antioksidan olan E vitamini, dokuların yapısının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olur. E vitaminini saç derisine uyguladığınızda burada biriken ölü deri hücrelerini, bakteriyi ve varsa iltihabı temizleyerek, saç köklerini olası hasarlardan sakınır.

E Vitaminin Saça Faydaları Nelerdir



E vitamini özellikle genel hücre yenilenmesinin yavaşladığı dönem olan menopoz yaşlarında daha fazla ihtiyaç duyulan bir vitamindir. Menopoz yaşlarında görülen saçlarda zayıflama, kırılma, cansızlaşma, parlaklığını yitirme ve dökülme gibi sorunların tedavisinde ek olarak alınır.
Sağlıklı saçlar için saçlardaki keratinin korunması şarttır ayrıca E vitamini saç foliküllerinde bulunan hücrelerin zarar görmesini engelleyerek saçların canlı kalmasını yardımcıdır. Saç folikülü hücresinin zarar görmesi saçların dökülmesi ve sağlığını kaybetmesine yol açan faktörler arasındadır.

E vitamini de saç derisi sirkülasyonunu arttıran ve saçların genel görüntüsü için önemli antioksidanlardan biridir. Aynı zamanda, saç hücrelerinin üretimi ve tamirine yardımcı olması ile bilinir. Bu hücrelerin sağlığı da, hem saç kırıkları ve dökülmelerini engellemek hem de saçların çabuk uzamasını sağlamak için oldukça önemlidir. Bu sayede e vitamini saçlarınızı köklerden uca kadar besler ve daha canlı bir görünüm oluşturur.

E Vitamini Saça Nasıl Uygulanır


İçeriğinde E Vitamini bulunan şampuan ve bakım kremi gibi birçok ürün mevcut ancak, değindiğim oranlar ya yetersiz miktarda yada saçın ihtiyacı olan oranlarda olmadığından kaynaklı E Vitamininin orjinal hali bal kıvamında olan saf formunun şampuan yada saç kremlerine eklenmesi ve saçlarınıza uygulamanız saç sağlığınız açısından daha doğru olacaktır.

Alternatif olarak hindistan cevizi yağı da tercih edilebilir. Öncelikle saçlarınızı ılık su ve nemlendirici etki yaratan şampuan ile kafanızı yıkayıp durulayın. Islaklığını havlu ile giderdikten sonra 100 ml hindistan cevizi yağının içine doakimya.com dan rahatlıkla temin edebileceğiniz E vitaminin yağ ile iyice karışacak biçimde karıştırınız. hem saç diplerine hem saça iyice yedirilen bu karışımı saçta 30dk dinlendirip işlem sonunda önce saçlarınızı şampuanlayıp sonra suyla temas ettirerek yıkayınız. Diğer yandan e vitamini ampulu de kullanılabilir fakat biz e vitamini saf olarak kullanımını daha doğru bulmaktayız. Fakat e vitamini ampulu/kapsülü kullanacaklar için bunun tarifi de ; zeytin veya badem yağının için kırdığınız e vitamini ampülünü saçlarınıza uygulayın ve 30 dk beklettikten sonra iyice yıkayın.

Saç Dökülmesine Karşı Vitamin Desteği


Saç dökülmesinin sebepleri arasında vitamin ve mineral eksikliği bulunduğu artık herkes tarafından bilinen bir gerçektir.Unutmayın ki genetik saç dökülmelerine karşı e vitamini dahil hiç bir durum saç ektirmekten başka işe yaramaz. Fakat mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesinde uzmanlara danışarak gerekli mineralleri alabilir ayrıca e vitamini kullanabilirsiniz.

E vitaminin yağda çözülen yapısını saç bakımında saça iyi gelen yağlarla beraber kullanmak en güçlü yöntemdir. doakimya.com sitesinden rahatlıkla ulaşabileceğiniz vitaminlerle güçlü bir bakım uygulaması hazırlayabilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı e vitamini bakımı için ; bir kaba 60 ml Hint yağı, 30 ml Çörek otu yağı, 10 ml E vitamini, 10 ml A vitaminli yağ, 10 ml C vitaminli yağ karıştırıp saç derisine parmak uçları ile hafif masaj yaparak ve devamında saçlara iyice işlemesini sağlayacak biçimde sürdükten sonra , kürün hava almasını elngelleyecek şeklide bone yada poşet ile sarın ve 30 dk kadar bekletin. Ardından suyla durulamaya geçmeden önce şampuan ile saç diplerini ve saçı ovalamak daha kolay arıtımı açısından pratik bir yöntem olacaktır.

Konumuzla alakalı olarak saç bakımında kullanılan vitaminler ve faydaları için aşağıdaki linklere bakabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek daha fazla bilgi  edinebilir. Güncel yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder