10 Aralık 2017 Pazar

Cilt Bakımı ve A Vitamini

A vitamini ile cilt bakımı hakkında hazırladığımız yazımız da sizlere A vitamini ile cildinizin sağlığını nasıl geri kazanacağınızı aktaracağız. A vitamini ile cilt çatlaklarına, cilt lekelerine, sivilcelere karşı nasıl etkin bir şekilde tedavi uygulayacağınızı aktaracağız. Daha sonra A vitaminli yağdan ve kullanımından bahsederek yazımızı sonlandıracağız. İyi okumalar dileriz. 

Cilt Bakımı ve A Vitamini

Vitaminler biyolojik olarak aktif, vücudumuzun fonksiyonlarının sağlıklı işleyişi açısından oldukça gerekli ve birçoğu esansiyel olan organik bileşiklerdir. Vitaminler yağda ve suda eriyen vitaminler olarak başlıca iki gruba ayrılırlar. Yağda eriyen vitaminler A, D, E, K; suda eriyenler ise B3 vitamini ve C vitaminleridir.

Cilt Bakımı ve A Vitamini
Cildimiz çevresel koşullar ve bu koşulların yarattığı zararlardan etkilenmektedir. Ayrıca vücut sağlığımızda hava kirliliği, çevre kirliliği gibi durumlardan hem doğrudan hem dolaylı olarak etkilenmektedir.Bundan kaynaklı günlük vitamin ihtiyacını karşılamak için her gün multi-vitamin almak ve/veya bolca meyve, sebze tüketmek gerekmektedir ve ayrıca vitaminler ile cilt bakımı yapılması gerekir. A vitaminli yağ ve bakım kremleri gibi kozmetik ürünlerinin çoğunun içeriğinde cilt sağlığına yararlı maddeler vardır. Bu maddeler sayesinde a vitamini kolajen ve elastin sentezini arttırı, ayrıca protein sentezinde oldukça önemli bir işlev görür. A vitamini cildin dengesini korumada oldukça önemli bir role sahiptir. Özellikle, a vitamini bileşikleri cilde direkt uygulanarak akne, kırışıklık veya güneşe fazla maruz kalmaktan oluşabilen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.


A Vitamini İle Cilt Bakımı 

A vitamini ile cilt bakımınız anti aging etki sağlayabilir yani kırışıklıkları giderebilir, çatlak ve sivilce tedavisinde kullanabilirsiniz. Ayrıca A vitamini yağı ile de cilt lekelerine karşı koruma sağlayabilir veya oluşmuş cilt lekelerini  giderebilirsiniz. 


A Vitaminiyle Kırışıklık Giderme



A vitaminin yaklaşık 1/3’ü karoten formundadır. Karotenlerin başlıca etkisi deriyi ultraviyole (UV) radyasyonundan korumalarıdır. Fotoyaşlanma gösteren deride mevcut olan kırışıklık ve kabarıklaşmaya karşı ciltteki melazmayı ve lentigoları azaltır. Vitamin A’nın dışarıdan sürülmesinin kolejen dokusunun işlevinin arttırdığı da gösterilmiştir.


Cilt kırışıklıkları için özellikle a vitamini ve c vitamini kombine kullanmak gerekir. 10 ml a vitaminli yağ ve 10 ml c vitaminli yağı karıştırıp 2 günde bir akşamları cildinize sürerseniz hem kırışıklıkları önlemiş hem de oluşmuş kırışıklıkları gidermede yol almış olursunuz.
Cilt kırışıklıklarından, hamilelik çatlaklarına hatta sivilce tedavilerine varana kadar bir çok cilt probleminde kullanılabilecek A vitaminin özellikle yağ formunda olan ürünleri, etkili sonuçlarr yaratmaktadır.

Çatlak Tedavisi ve A Vitamini 



Daha çok bel bölgesinde ve belin üst tarafında görülen bu çatlaklar her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen cilt çatlaklarının en önemli nedeni hızlı kilo almadır. Çatlaklar oluşumunda ve hafif çatlaklarda, a vitamini, c vitamini, glikolik asit kullanılabilirken, ileri ve derin çatlaklarda a vitamini, c vitamini ve tca kullanımı gereklidir. Tca veya glikolik asit cildi soyarken, a vitaminli yağ ve c vitaminli yağların karışımı cilt altında kolajen ve elastin sentezini arttırır.


Sivilcelerde A Vitamini Kullanımı



Sivilceler için ve cilt lekeleri için a vitamini kullanıldığı gibi bir hatalı görüş vardır, aslında bu işler için kullanılan ürün a vitamini değil a vitaminin bir asiti olan retinoik asittir. Genellikle acnelyse ve tretin gibi kremlerde soyucu amaçla kullanılır ama a vitamini ile çok bağlantılı değildir. Soyma işlemleri yapan bir vitamindir.


A vitaminli Yağ İle Cilt Lekesi Giderme



Cilt lekeleri cilt melazmasındaki dengesizlikten ortaya çıkmaktadır ayrıca cilt lekeleri güneşin UV ışınlarından kaynaklı da oluşabilmektedir. Bu gibi durumlar da a vitaminini cilde topikal olarak uygulamak cilt lekelerinin önüne geçecektir.


A Vitaminli Yağ Nasıl Kullanılır



A vitamini düzenli beslenen insanlarda eksikliği görülen bir vitamin değildir. Yağda çözünen ve depolanan bir vitamin olduğu için eksikliğine pek rastlanmasa da, a vitamini eksikliğinde gece körlüğü, kornea hasarı, diş ve kemik hasarları, cilt bozuklukları ve saç dökülmesi gibi durumlara ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca çölyak hastalığı da a vitamini eksikliğinden kaynaklı oluşmaktadır.


Özellikle cilt ve saç bakımında başta belirttiğimiz gibi kolajen artışı ve elastin lifleri kuvvetlendirmesine bağlı olarak cilt bakımında tercih edilmesi gereken A vitamini aynı zamanda saç derisini besleyerek saçlarınız daha sağlıklı olmasını sağlar.

Kullanım için ise , 10 ml a vitaminli yağ ve 10 ml c vitaminli yağı karıştırıp 2 günde bir akşam yatmadan önce cildinize uygulamanız özellikle tedavi edici etkisiyle başarılı sonuçlar yaratırken, vitaminli yağların dokuya temas süresinin en az iki gün olduğu unutulmadan günlük bakım uygulamasından ziyade haftalık ve 15 günlük aralıklar ile bakım yapılması gerekir.


Konumuzla alakalı daha fazla bilgi almak adına '' A Vitamini Yararları ''yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder