13 Ocak 2015 Salı

Limonun Faydaları ve İçindeki Vitaminler


Sizler için limon nedir, limonun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde edilen sonuçları derlemek adına hazırladığım bu makaleyi siz okurlarımızla paylaşmak istedim. Umarım konu hakkında var olan soru işaretlerini çözen bir yazı olmuştur. İyi okumalar dilerim.


Yersiz Yurtsuzgillerden Bir Bitki Limon 



Limonun adını duyar duymaz yüzünüzün buruştuğunuzu görür gibiyim, evet yüzünüz buruşuyor çünkü limon vücuda enerji verir ve limon tüketerek sağlanan bu enerjinin yüzde oluşan buruşma hali, vücudunuza limon vasıtası ile aldığınız enerjinin yüzünüzden okunmasıdır diyebiliriz, aynı zamanda limon yıl boyunca büyüyen , bir bitkidir, bu ne demek oluyor , tükettiğiniz her limon ve akabinde buruşan her yüz; ana vatanı belli olmayan bir bitki yordamı ile yıl boyu süren enerji devinimidir. 



Limon kışın dahi yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir. Limonun anavatanı bilinmemektedir. Ilıman iklime sahip bütün memleketlerde kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleri ülkemizde de çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı vardır. Meyve öncelikle suyu için kullanılır, eti ve kabuğu Aşçılık ve fırında pişirmede yararlanılır. Limon suyu yaklaşık % 5 asittir. pH değeri 2 ile 3 arasındadır. Kolaylıkla elde edilebilen asit bilimsel eğitim deneylerinde kullanılır. C, A ve B vitamini deposudur. 

Limonun Faydaları Nelerdir ? 







Vücuda enerji sağlar. İştah açıcı özelliği bulunur. Hazmetmeye yardımcıdır ve sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıklarda faydalıdır. İdrar söktürücü özelliği bulunur. Damar sertliği ve tıkanıklığını gidermek için kullanılır. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Tüm bu yararları ile limon bitki çaylarında kullanılmaktadır. 




Önemli Bilgi :



Limon mikrop öldürücüdür , bu belirgin özelliği esası ile gönül rahatlığıyla sevmedikleriniz üzerinde de kullanabilirsiniz.



Limonun Besin Değerleri 


100 gram limonun besin değerleri ; 

Kalori (kcal)
28
Toplam yağ
0,3 g     
Kolesterol
0 mg     
Sodyum
2 mg     
Potasyum
138 mg
Karbonhidrat
9 g         
Diyet Lifi
2,8 g     
Şeker
2,5 g     
Protein
1,1 g     
A Vitamini
22 IU    
C Vitamini         
53 mg
Kalsiyum            
26 mg  
Demir
0,6 mg
B6 Vitamini
0,1 mg
Magnezyum     
8 mg


Limonun Cilde Yararları 


Genelde cilt bakımında kullanılan limon cilde yararları C vitamini kaynağı olmasından ve asidik olması ile iyi bir temizleyici  olmasından kaynaklanır.  Limon cilt lekelerini gidermede , gözenekleri  temizlemede ,akne oluşumunu engellemede, ciltteki ölü deriyi arındırmada kullanılmaktadır. Ayrıca cildi canlandırır ve kolajen sentezini de arttırmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder