12 Ocak 2015 Pazartesi

Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir


Siz değerli okular için çörek otu yağı hakkında bir yazı hazırladım. Yazımı çörek otunun faydalarını , çörek otu nedir , çörek otunun kullanımı nelerdir sorularıyla destekledim. Umarım sizler için yararlı bir yazı olmuştur. İyi okumalar dileriz.

Çörek Otu Yağının  Faydaları


Her derde deva olarak bilinen Çörek otu,düğün çiçeğigiller familyasında incelenir ve yaklaşık olarak 14 türü kapsamaktadır. Çörek otu yıllık otsu bir bitkidir, tohumlarından çoğalır. Kumlu gevşek toprakları sever, çiçeklenme dönemine kadar su ister daha sonra sulanmaz.


Çörek Otu Yağı



Çörek otur yağı tohumları haşhaş bitkisinde olduğu gibi kozalak içerisinde olgunlaşır. Yaklaşık 2–3 mm boyunda 3 yüzeyli mat olmayan siyah renkli tohumludur. Tohum yapısı çok yağlı değildir, yağ oranı yaklaşık olarak %18′dir.

Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak tercih edilmiştir. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Çörek otunun tohumunda doymamış yağ asidi, eterli yağ, vitaminler ve organizma için gerekli değerli maddeler barındırır.

Çörek Otu Yağının Besin Değerleri 


100 gram çörek otu yağının besin değerlerini tablo halinde sunacağız. Bu sayede kullanım alanlarını daha iyi anlayacaksınız. 

Kalori (kcal)
344
Toplam yağ
15 g
Kolesterol
0 mg
Sodyum
88 mg
Potasyum
1.694 mg
Karbonhidrat
52 g
Diyet Lifi
40 g
Protein
16 g
A Vitamini
135 IU
C Vitamini
21 mg
Kalsiyum
1.196 mg
Demir
18,5 mg
B6 Vitamini
0,5 mg
Magnezyum
385 mg

Çörek Otu Yağının Kullanımı 

Çörek otu yağı; hoş kokusuyla birlikte, içinde bulunan yüzden fazla faydalı enzim, element ve vitaminlerden ötürü insan sağlığına olabildiğince faydalıdır.

İçerisinde Omega-3 ve Omega-6 bulunan çörek otu yağı %58 oranında temel yağ asidi bulunmaktadır. Bu temel yağ asitleri, bağışıklık sistemimizi alerji ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı bizi koruyan Prostaglandin E1’in meydana gelmesi için önemlidir. Bu oluşum tümör oluşumunu engellediği gibi sağlıklı olan hücrelerimizi de virüslerden koruyor.

Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumunun önüne geçer. Çörek Otu yağı Tutankamon’un mezarında bulunmuştur. İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.

Çörek Otu Yağı ile Zayıflama

Çörek otu yağı sabahları 1 bardak su ile beraber  tüketilmektedir. Çörek otu yağı iştah kapattığı ve tokluk hissi yarattığı için kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 


Çörek otu yağının faydaları yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır. Doğal yağlar hakkında daha fazla bilgi almak adına aşağıdaki yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder