15 Ocak 2015 Perşembe

Elma Çayı Zayıflatır mı

Editörlerimiz sizler için elma çayı nedir, elma çayının faydaları nelerdir sorularına cevap aradılar ve elde ettikleri sonuçlarla bu makaleyi hazırladılar. İyi okumalar dileriz.

Elma Çayı Nedir ?

Elma, besin değerinin dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkileriyle de ön plandadır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan yararlanabilirler.Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, baş ağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak tüketin isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz. Az ve sık yemek yeyince aç kalıp çok yemek yemekten kurtulabilirsiniz.


Elma Çayının Faydaları Nelerdir?


  • Kalori yakmanızı sağlayan  ursolik asit dışında elma kabuğu, B6 vitamini bakımından da oldukça zengindir. B6 vitamini  bağışıklık sisteminizi güçlendirmektedir. Beyaz kan hücresi üretiminde kullanılır. Ayrıca yüksek oranda besin lifi içeren elma  çayı sindirimi düzenler. 
  • Elma çayı  A ve C vitamini içerir.  C vitamini vücudunuzu hastalıklara karşı korurken  A vitamini göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. 
  • Elma içerisinde bulunan  flavonoidler ve fenolik asit gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengindir. Bu fitokimyasallar  serbest radikalleri vücuttan atar. Kansere karşı koruma sağlar. 
  • Elma çayı baş ağrıları gidermektedir. Ve içerisindeki zengin mineraller sayesinde parkinson hastalığına karşı koruma sağlamaktadır. 




Önemli Bilgi : Bir-iki elmayı kesip haşlayın. İçine bir limon ya da portakal ekleyin. Karanfil ve tarçın ekleyin. Çocuklara verecekseniz, bardağın içine bal koyup öyle tüketmelerini öneriyoruz. Elma suyunu hazırlarken içine koyacağınız limon ve portakalı sakın soymayın. Kabuklarıyla haşlayın. Bunların kabuklarında sitrik asit bulunur . Bu, zayıflama ilaçlarının içinde de bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder